Gemeente Alphen aan den Rijn


Bekendmaking startnotitie milieu-effectrapportage Overslagterminal

De Van Uden Group heeft een startnotitie ingediend om te komen tot een Milieueffectrapportage (MER) ten behoeve van de aanleg van een overslagterminal op de locatie Schans-Oost in de gemeente Alphen aan den Rijn. De overslagterminal zal bestaan uit twee delen: een havenbassin en een haventerrein.

Het bevoegd gezag voor de vaststelling van richtlijnen voor de op te stellen MER is de gemeenteraad. Alvorens de gemeenteraad de richtlijnen vaststelt, moet advies worden ingewonnen bij de Commissie MER, bij de Inspectie voor de Volksgezondheid en bij de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en andere adviseurs.

Daarnaast wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden om inspraak te leveren op de ingediende startnotitie. Deze inspraak is bedoeld om adviezen en reacties te ontvangen die van belang kunnen zijn bij het formuleren van de richtlijnen.

De startnotitie ligt daartoe met ingang van 28 november gedurende vier weken (dus tot en met 26 december) ter inzage in het Servicecentrum van het Stadhuis, Ontvangstbalie, Stadhuisplein 1 en in de openbare bibliotheek, Thorbeckstraat 1A.

Reacties met betrekking tot de startnotitie kunnen tot en met 26 december door een ieder schriftelijk worden ingediend bij de Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 27 november 2002 laatste wijziging