Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-11-2002 3e persbericht van woensdag 27 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietser gewond
Een 66-jarige Eindhovense fietser is woensdag om 13.35 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Tongelresestraat Kanaaldijk Noord. De man reed over de Tongelresestraat en gaf een vrachtauto die van rechts kwam, vanaf de Kanaaldijk Noord, geen voorrang. De auto werd bestuurd door een 34-jarige Helmonder. De fietser is met een hoofdwond in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Leerling met xtc-pillen
Op een school in Tongelre is woensdag om 11.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij bleek in zijn schoolkastje 11 xtc-pillen te hebben. De jongen wordt ervan verdacht dat hij in de pillen handelde. Hij is voor onderzoek de cel in gegaan. De politie ging op onderzoek uit nadat zij informatie had gekregen dat de jongen de pillen op school had liggen.

Eindhoven: Diefstal van autos

- Vanaf het Winkelcentrum Woensel is woensdag rond 14.00 uur een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken 58-HG-JK gestolen


- Woensdagmiddag is vanaf Den Dolech een groene Volkswagen Passat Variant met het kenteken 31-HK-NG weggenomen.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Bij een verlichtingscontrole op de Strijpsestraat zijn woensdag tussen 18.30 en 20.15 uur twintig verkeersdeelnemers bekeurd omdat zij geen goede verlichting hadden op hun voertuig.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Volderhof is tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 12.30 uur een grijze Opel Corsa met het kenteken TS-JS-62 gestolen.

Best: Zakkenrollerij
Woensdag tussen 13.30 en 13.45 uur is een 87-jarige vrouw uit Best het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Zij was aan het winkelen in een supermarkt in de Boterhoek. Toen zij bij de kassa wilde afrekenen was de portemonnee uit haar tas gestolen. In de portemonnee zat 80,=.

Deurne: Onder invloed
Op de Dunantweg is woensdag om 19.20 uur een 63-jarige Deurnese automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,75 promille en kreeg een boete van 190,=.

Oostelbeers: Zitmaaier gestolen
Uit een open schuur achter een boerderij aan de Driehoek is tussen vorige week donderdag en dinsdag een rode zitmaaier van het merk MTD gestolen. De waarde is ongeveer 1.200,=.

Handel: Schotelantenne weg
Tussen 7 oktober en vandaag is bij een vakantiewoning op een camping aan de Haveltweg een schotelantenne gestolen. De antenne was aan een paal gemonteerd. De waarde is 100,=.

Eersel: Zestien Polen aangehouden
Bij een controle bij een vleesverwerkend bedrijf in Eersel zijn woensdagmorgen zestien Polen aangehouden. Zij hadden geen werkvergunning en waren hier illegaal. De Polen, elf mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 21 tot 37 jaar oud, worden het land uitgezet. De controle werd gedaan door de Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie.

Valkenswaard: Honden doden geitje
In een wei aan de Zeelberg hebben twee honden, een herder en een Bastino Napolitano, woensdag rond 13.15 uur een geitje doodgebeten. De honden zijn van een 29-jarige man uit Valkenswaard. Zij zitten altijd op een afgesloten terrein maar mogelijk is daarvan de afrastering door iemand kapot gemaakt. De schade van het dode geitje wordt vergoed.

Waalre: Geld uit kluisje gestolen
Uit een kluisje van een winkel aan de Willibrorduslaan is woensdagmiddag ongeveer 1700, gestolen. Een man en een vrouw waren de winkel ingekomen en zij leidden de twee personeelsleden af door hen steeds andere dingen te vragen. Daardoor heeft een tweede vrouw kans gezien in het woongedeelte achter de winkel geld uit de kluis te pakken. Het kluisje stond open omdat een van de personeelsleden er juist in was geweest.

Veldhoven: Zakkenrollen

- Woensdag tussen 15.00 en 15.15 uur is de portemonnee van een 72-jarige vrouw uit Steensel gerold. Dat gebeurde toen zij op de Pleintjes aan het winkelen was. De portemonnee is uit haar jaszak gepakt. In de portemonnee zat 100,- en een bankpas. Met de pas bleek even na de diefstal 257,= gepind te zijn.


- Tussen 15.50 en 16.00 uur raakte een 75-jarige vrouw uit Veldhoven op het Meiveld haar portemonnee kwijt. De portemonnee is tijdens het winkelen uit haar schoudertas gepakt. In de portemonnee zaten pasjes en 100,=.