Ingezonden persbericht


Persbericht/Uitnodiging voor de pers

Amersfoort, 8 november 2002

Thema: Draads en tegendraads

EBS belegt studiedag over Puriteinen en hun non-conformisme

VEENENDAAL Op vrijdag 29 november organiseert de stichting Evangelische Bijbel Scholen een studiedag over de Puriteinen. In een viertal lezingen wordt met name de actualiteit van de Puriteinen belicht. Ook is er een vraagbespreking en een forum.

Als sprekers zijn uitgenodigd dr. R. Bisschop (Inleiding op de geschiedenis van de Puriteinen), dr. W. van Vlastuin (Puriteins non-conformisme exemplarisch uitgewerkt bij één Puritein), drs. H.A. Bakker (Puriteins non-conformisme en de Evangelische Beweging) en dr. B. Wentsel (Puriteins non-conformisme en de 21ste eeuw: een agenda?).

Drs. H.A. Bakker, als docent verbonden aan de EBS en initiatiefnemer van de studiedag: ,,De Puriteinen waren sterk gericht op God in de prediking en het dagelijks leven. Zij streden voor datgene waar zij in geloofden. Hun non-conformisme heeft een belangrijke boodschap voor vandaag. Hoe moeten we leven en denken in een tijd van theologisch liberalisme? Hoe kunnen we in het leven staan als christen met een relevant Evangelie? Hoe vertalen we de lessen van de Puriteinen naar onze tijd? Op die vragen gaan we in tijdens de studiedag.

De dag wordt gehouden in het gebouw van de EBS aan de Sterke Arm 2 te Veenendaal. Het programma begint om 10.30 uur en wordt afgesloten om 21.00 uur. De kosten voor de gehele dag zijn ¬ 30,-. Voor meer informatie en aanmelding: tel. (0318) 554466; e-mail: info@ebsveenendaal.nl

Noot voor de redactie (