Gemeente Apeldoorn

Extra geld voor speel- en ontmoetingsvoorzieningen in openbare ruimten

Gemeente stelt éénmalig ruim 600.000,- beschikbaar

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van april jl. besloten een bedrag van ruim

600.000,- te reserveren voor speel- en ontmoetingsvoorzieningen in openbare ruimten, geschikt voor jong en oud. Het gaat hierbij om een éénmalige impuls. Het is de bedoeling dat deze speel- en ontmoetingsvoorzieningen in nauwe samenwerking met de inwoners van Apeldoorn worden gerealiseerd. Dorps- en wijkraden, maar ook geïnteresseerde burgers kunnen hiervoor plannen en projecten indienen.

Op vrijdag 29 november a.s. wordt van 16.00 tot 19.00 uur een speelinformatiemarkt georganiseerd in de Burgerzaal van het Stadhuis. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in speel- en ontmoetingsvoorzieningen presenteren zich op deze markt. Het is de bedoeling dat inwoners van Apeldoorn tijdens deze markt praktische informatie krijgen en ideeën opdoen voor speel- en ontmoetingsvoorzieningen in hun buurt en vervolgens hun wensen kenbaar maken bij de gemeente. Deze plannen dienen voor 1 maart 2003 ingediend te worden. Vervolgens buigt een jury zich over de ingediende plannen waarbij zij vooral toetst aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Daarnaast is er aandacht voor het vernieuwende karakter. Het streven is voor 1 januari 2004 de ideeën te realiseren.

De gemeente Apeldoorn is verdeeld in zes stadsdelen, waarbij de gemeente er naar streeft voor elk stadsdeel een project te honoreren. Na beoordeling van de projecten door de jury zijn deze te bezichtigen in het Stadhuis.

Voor meer informatie over deze speelinformatiemarkt kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Letitia Bouwmeester van de dienst Samenleving, tel. (055) 580 21 46, An Paridaen van de afdeling Groen, tel. (055) 580 17 17 of Steven Gerritsen, afdeling wijkontwikkeling, tel. (055) 580 14 23.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1