Gemeente Almere

Wegwerkzaamheden Almere Buiten naderen voltooiing

Almere - Een aantal wegwerkzaamheden in en rond Almere Buiten is binnenkort afgerond. De turborotonde op de kruising van de Tussenring en de op- afrit A6 is vanaf 29 november opengesteld. De voorrangsrotonde op de kruising van de Buitenring, Jac. P. Thijsseweg en Bosranddreef is vanaf 5 december opengesteld. De Bosranddreef is dan ook open.

Het glastuingebied Buitenvaart is vanaf 5 december weer rechtstreeks via de Bosranddreef bereikbaar. De bewoners van de Seizoenenbuurt en de Oostvaardersbuurt kunnen dan ook weer gebruik maken van de Bosranddreef. De A6-afslag Almere Buiten-West wordt vanaf 29 november opengesteld. De Tussenring is dan ook helemaal en in beide richtingen berijdbaar. Komend vanaf de Tussenring, de A6 richting Lelystad of de A27op te rijden, is vanaf 29 november ook weer mogelijk.

Buitenring

Het is nog niet mogelijk om, komend vanuit de richting Amsterdam/Almere Stad, over de Buitenring richting A6/Lelystad te rijden. In omgekeerde richting is dat wel mogelijk (via de Spectrumdreef). Vanaf 12 december is de Buitenring echter wel weer helemaal open en in beide richtingen berijdbaar. Dan is namelijk de aanleg van de tweede voorrangsrotonde in de Buitenring, even voorbij het spoor, voltooid.

Reconstructie

De reconstructie van de kruising Buitenring, Grote Vaartweg en Polderdreef is nog niet helemaal gereed maar nadert ook zijn voltooiing. Naar verwachting wordt daar in de periode van 6 t/m 8 december de laatste hand aan gelegd door het aanbrengen van een nieuwe toplaag asfalt. Daarvoor is het nodig om de kruising helemaal af te sluiten. De omleidingen zullen lopen via het viaduct over de Buitenring (ook in gebruik bij bussen van Connexxion) en via de Oostvaardersdijk.