Gemeente Papendrecht

College zet voorbereidingen multifunctioneel theater voort

Het college van B & W van Papendrecht is er voorstander van een lokaal, multifunctioneel theater in het centrum van Papendrecht te realiseren. Het college ziet een multifunctioneel theater in het centrum van Papendrecht als een impuls voor de uitstraling van het centrum. Daarom heeft zij vandaag het besluit genomen de raad hiervoor het benodigde krediet beschikbaar te stellen. Bij dit verzoek zit tegelijkertijd een dekkingsvoorstel.
Theater De Willem is al 25 jaar één van de belangrijkste culturele voorzieningen voor de inwoners van Papendrecht waar publiek, artiesten en gezelschappen graag naar toe gaan, zoals vaak te zien is in de regelmatig uitverkochte zaal. Daarom is het vanzelfsprekend dat het theater een prominente plaats heeft gekregen in de plannen om van de Markt een bruisend en gezellig centrum te maken; een centrale ontmoetingsplaats in het midden van de lokale gemeenschap.

Loopsteiger Vijverpark wordt geplaatst
Na maanden voorbereiding wordt vrijdag 29 november om 15.00 uur de loopsteiger in het Vijverpark op zijn plaats gelegd. Het loopvlak van de loopsteiger komt ca. 20 cm boven het water te liggen, zodat voetgangers als het ware over het water heen lopen. De steiger vormt een extra looproute door het park en is op een bijzondere manier vorm gegeven; de steiger rust namelijk op roosters, waardoor er direct contact is met het water.
Het aanbrengen van deze steiger is een onderdeel van de totale reconstructie van het Vijverpark. De reconstructie is mede tot stand gekomen door inbreng van actieve inwoners van de gemeente. In een werkgroep vertaalden de inwoners de wensen van de bevolking in dit ontwerp. De definitieve afronding van de reconstructiewerkzaamheden vindt naar verwachting medio 2003 plaats.
Belangstellenden en vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd vrijdag 29 november bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn.