TNO Voeding

TNO

Nieuws@TNO

TNO benoemt drie nieuwe toponderzoekers

28-11-2002 - Op donderdag 28 november heeft TNO aan drie onderzoekers het predicaat 'Senior Research Fellow' verleend. Hiermee krijgen de activiteiten van de betrokken TNO-medewerkers een - ook internationaal getoetste - erkenning. Een erkenning als 'Senior Research Fellow' geldt voor een periode van vijf jaar, en kan daarna worden verlengd.
De TNO'ers die tot 'Senior Research Fellow' zijn benoemd, zijn dr. Irene Houtman (werkzaam bij TNO Arbeid), prof. ir. Ben Immers (werkzaam bij TNO Inro) en dr. ir. Ben van Ommen (werkzaam bij TNO Voeding).

Dr. Irene Houtman (45) is voorgedragen voor het SRF-schap omdat zij internationaal een van de leidende onderzoekers is op het gebied van werkstress. De preventie van werkstress is de afgelopen jaren een belangrijk maatschappelijk thema geworden. Dr. Houtman heeft er een belangrijke bijdrage aan geleverd dat TNO Arbeid op dit gebied, zowel in de wetenschappelijke wereld als ook in de markt, een belangrijke positie inneemt.
Dr. Houtman is sinds 1 juli 1990 werkzaam bij TNO. Zij is momenteel senior onderzoeker / adviseur 'Beleidsonderzoek, Arbeid en Gezondheid' bij TNO Arbeid.

Prof. ir. Ben Immers (54) geldt als een gezaghebbende onderzoeker en adviseur in Nederland en daarbuiten op het terrein van Verkeer en Vervoer. Een van zijn bijzondere kwaliteiten is zijn constante drang naar vernieuwing op het terrein van onderzoek en beleid. Prof. Immers werkt sinds 1 september 1993 bij TNO Inro. Hij is er senior projectleider bij de afdeling Verkeer en Vervoer. Vanuit TNO Inro is hij twee dagen per week gedetacheerd bij de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) als buitengewoon gasthoogleraar Verkeerskunde en Technische Infrastructuur in de ruimtelijke ordening. Hij is bovendien een van de grote animators achter Transport & Mobility Leuven (TML), een gezamenlijke vennootschap van de KUL en TNO Inro die per 1 januari 2003 formeel van start gaat.

Dr. ir. Ben van Ommen (44) kreeg bij TNO Voeding de ruimte om de vernieuwing van het onderzoek op moleculair-biologisch terrein te weeg te brengen. Nieuwe begrippen als genomics, transcriptomics, proteomics, metabolomics en bioinformatica - collectief aangeduid met systeembiologie - konden daardoor een duidelijk groeigebied voor het instituut worden.
Dr. Van Ommen is sinds maart 1988 werkzaam bij TNO. Na een periode (1995-1998) waarin hij in Italië evangelisatiewerk verrichtte, keerde hij medio 1998 weer terug naar Nederland; hij kon direct weer bij TNO Voeding aan de slag. Hij is er thans werkzaam als productmanager van de afdeling Biomoleculaire Wetenschappen.

Behalve dat deze drie nieuwe 'Senior Research Fellows' werden benoemd, is op 28 november ook een erkenning met vijf jaar verlengd, en wel die van prof. dr. Victor van Hinsbergh. Hij is werkzaam bij TNO Preventie en Gezondheid en geldt als internationaal vooraanstaand deskundige op het gebied van het vaat- en bindweefselonderzoek.

Nieuwsredactie, TNO

Meer informatie:

Contactpersoon:
Mr. Henk Wellen, Personeel en Organisatie TNO
telefoon 015 269 49 41
e-mail wellen@po.tno.nl