Politie Hollands Midden

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 november 2002


Bedrijfsinbraak Sassenheim
In een bedrijf aan de Hoofdstraat is op vrijdagnacht, 29 november ingebroken. Men kwam de zaak binnen door de voordeur in te gooien. Uit de zaak werd een geldbedrag en rookwaren weggenomen.

Onder invloed Noordwijk
Tijdens een controle op het dragen van de autogordel op de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk is donderdagochtend 28 november iets na 11:00 uur een 54-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden. Bij de controle roken de verkeersagenten een alcohollucht. Bij de ademtest werd inderdaad het gebruik van alcohol aangetoond. De man blies 610 ug/l, bijna driemaal het maximaal toegestane gehalte. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man krijgt een proces-verbaal.

Onder invloed Voorschoten
De politie heeft donderdag 28 november rond 18:30 uur op de Jacoba van Beierenweg in Voorhout een 55-jarige vrouw aangehouden. De vrouw uit Noordwijkerhout - had onder invloed auto gereden en een geparkeerde aanhangwagen geraakt. Bij de ademtest stelden de agenten een alcoholgehalte van 845 ug/l vast, terwijl 220 de limiet is. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. In april van dit jaar was de vrouw ook al aangehouden omdat ze onder invloed reed.

Zwaar onder invloed Leiden
Nadat een getuige de politie belde, is op de Kanaalweg in Leiden donderdag 28 november iets na 18:00 uur een 52-jarige dronken automobilist aangehouden. De Leidenaar blies maarliefst 925 ug/l. De politie stuurt een proces-verbaal samen met het ingenomen rijbewijs van de man toe aan de officier van justitie die over de straf zal beslissen.

Van portemonnee beroofd Koudekerk aan de Rijn
Een 60-jarige vrouw uit Koudekerk heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. De vrouw die donderdag 28 november aan het eind van de middag van Alphen naar Koudekerk fietste, merkte dat een jongen kort achter haar fietste. Op de 's Molenaarsbrug trok hij aan haar fietstas, maar kreeg hem niet los. De vrouw sprak de jongen aan, die daarop zijn excuus maakte. Even later op de Hoogewaard reed de jongen nog steeds achter haar en trok opnieuw aan de fietstas. Ditmaal kreeg hij de tas wel los en haalde de vrouw in. De Koudekerkse liet het er niet bij zitten en ging ook harder fietsen, maar kreeg vervolgens haar fietstas hard in het gezicht gegooid. De jongen had ondertussen wel kans gezien uit de tas een portemonnee weg te nemen.
Bij het doen van aangifte heeft de vrouw een goed signalement van de jongen kunnen geven. Het gaat om een getinte jongen van 14 tot 16 jaar oud, met kort, krullend, zwart haar. Hij droeg een grijs jack en reed op een vrij nieuwe herenfiets.

Verkeersongeval Bodegraven
Op donderdag 28 november omstreeks 19.00 uur vond op de Goudseweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 40-jarige automobiliste uit Gouda reed vanaf de uitrit bij het AC restaurant de Goudseweg op in de richting van Gouda. Hierbij zag zij vermoedelijk de van links komende 39-jarige automobilist uit Bergambacht over het hoofd. Deze laatste remde en week nog uit naar links maar botste toch met de rechtervoorzijde tegen de linkerzijde van het andere voertuig. Twee passagieres van beide voertuigen, een 13-jarige Goudse en een 36-jarige vrouw uit Bergambacht klaagden over de nek. Zij werden voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Daar werden een verrekte nekspier en blauwe plekken geconstateerd.

Aangifte Waddinxveen
De politie heeft van een 64-jarige vrouw uit Waddinxveen aangifte opgenomen van beroving. Donderdag 28 november iets voor 18:00 uur stak de vrouw de parkeerplaats bij het Jan van Bijnenpad over, toen twee onbekende jongens haar handtas roofden. Ze gingen er op de fiets vandoor. De vrouw, die slecht ter been is, heeft ze alleen nog na kunnen roepen. Vanwege het ontbreken van de openbare straatverlichting door een storing, heeft de vrouw de daders niet goed kunnen zien.

Woninginbraak Reeuwijk
In een woning aan de Sterremos is op donderdagmiddag, 28 november ingebroken. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen door middel van het zogenoemde hengelen van de voordeur. Er werden onder andere een horloge, een gsm en een videocamera meegenomen.

Auto tegen een boom Gouda
Op vrijdag 29 november omstreeks 00.30 uur vond op de Goudse Houtsingel een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 18-jarige automobilist uit Papekop reed over de Goudse Houtsingel in de richting van de Goverwellesingel. Ter hoogte van de kruising met de Achterwillenseweg/Spaanserijpad reed de bestuurder rechtdoor een groenperk in, tegen een bord en vervolgens tegen een boom. De bestuurder werd met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De auto raakte total loss.

Politie zoekt getuigen van aanrijding Gouda
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een automobilist achteruit tegen een fietster reed. De politie heeft inmiddels een 27-jarige automobilist uit Gouda aangehouden. De 15-jarige fietster uit Gouda heeft aangifte gedaan van poging doodslag. De Goudse stond op woensdag 27 november omstreeks 15.50 uur bij de verkeerslichten bij de rode brug te wachten om linksaf te slaan in de richting van de Wachtelstraat. Voor haar stond een rij wachtende auto's en fietsers. De automobilist die voor de fietster stond zou plots achteruit gereden zijn nadat hij getracht had enkele auto's voorbij te rijden. De automobilist reed de Goudse aan die hierdoor op de achterbak terechtkwam. Ook toen de Goudse op de achterbak lag bleef de automobilist achteruit rijden. De Goudse viel uiteindelijk van de auto en liep onder andere een gekneusde enkele op. De automobilist reed hierna door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Verdachte van poging inbraak aangehouden Gouda
De politie heeft op vrijdag 29 november omstreeks 04.30 uur een 22-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Vest. De verdachte zou even voor de aanhouding een ruit van het bedrijf hebben ingegooid. De politie kon de verdachte in de omgeving aanhouden. De politie kreeg de melding dat het mogelijk om twee verdachten zou gaan. Korte tijd later hield de politie een tweede verdachte aan, maar deze bleek niet betrokken te zijn geweest. Hij werd hierop heengezonden. Er wordt niets uit het bedrijf gemist.

Woninginbraak Lekkerkerk
In een woning aan de Leeuwerikhof is op donderdag 28 november tussen 12.15 en 20.20 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen via de tuin en vervolgens via het dak waarna een raam werd geforceerd. In de woning werden enkele kamers doorzocht. Er werden sieraden en een paspoort weggenomen.

Diefstal uit bedrijf Nieuwerkerk a/d Ijssel
In een bedrijf aan het Dorrestein is in de nacht van vrijdag 29 november ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door een ruit van de voordeur te vernielen. Het hele pand werd doorzocht waarna er diverse computers werden meegenomen

Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326