Politie Midden- en West Brabant

Start verlichtingscontroles politie Midden en West Brabant

De politie Midden en West Brabant gaat intensief controleren op verlichting

De politie Midden en West Brabant gaat begin december van start met het intensief controleren van het juiste gebruik van verlichting. De nadruk zal tijdens de controles liggen op fietsers en bromfietsers. Maar ook automobilisten moeten met extra aandacht van de politie rekening houden. Met name op het onjuist gebruik van mistlampen en verstralers zal worden gelet. Tijdens de gehele handhavingperiode zal meteen verbaliserend worden opgetreden.

De controles, waaraan alle politieteams in Midden en West Brabant deelnemen, lopen door tot in januari 2003. Daarna zal nog steekproefsgewijs gecontroleerd worden. De boetes beginnen voor fietsers met Euro 23,- tot Euro 57,- voor brom- en snorfietsers. Bedragen waarvoor bij de fietsenvakhandel al een eenvoudige fiets-verlichtingsset kan worden gekocht.

Voorafgaande aan deze controles heeft 3VO een landelijke preventieve actie gehouden voor het voeren van de juiste verlichting onder de naam `Laat je zien`.
In een aantal gemeenten, bijvoorbeeld in Breda, ondersteunt de fietsenvakhandel de actie door de bezitters van in reparatie afgegeven fietsen op een mankement aan de verlichting te attenderen.

Bron: Enny de Wit