Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

28 november 2002

Team Altena
Geen bijzondereheden

Team Geertruidenberg - Drimmelen Woninginbraak
LAGE ZWALUWE: Gisteravond 27 november `02 tussen 19.45 en 21.50 uur is ingebroken in een woning aan de Kruisstraat. Het bovenlicht is door de dader(s) opengebroken waardoor naar binnen is geklommen. De gehele woning is doorzocht. Een portemonnee en wat sieraden zijn ontvreemd. Twee weken geleden is op hetzelfde adres ook ingebroken. De politie stelt een buurtonderzoek in en is op zoek naar de daders.

Verkeersongeval letsel
RAAMSDONKSVEER: Gistermiddag omstreeks 14.33 uur vond op het Heereplein een verkeersongeval plaats tussen een 77- jarige en een 14- jarige fietster. De 77 jarige vrouw kwam zo ongelukkig te vallen dat zij met vermoedelijke een gebroken been per ambulance naar het Amphiaziekenhuis te Oosterhout is vervoerd. Het 14 jarig meisje heeft vermoedelijke geen voorrang verleend bij het verlaten van een woonerf.

Team Oosterhout
Zakkenrollerij
OOSTERHOUT: Gisteren, woensdag 27 november 2002 omstreeks 11.00 uur, werd een 69 jarige vrouw uit Raamsdonksveer tijdens het winkelen aangestoten door een andere vrouw. Vermoedelijk is toen haar portemonee ontvreemd. Ondanks het feit dat zij direct haar pinpas telefonisch had laten

blokkeren kreeg zij te horen dat er al 1200 euro was gepind. Haar portemonnee is later die dag terug gevonden zonder pinpas en geld.

Inbraak in winkelcentrum Arendshof OOSTERHOUT: Vannacht rond twaalf uur is ingebroken in een kledingbedrijf in het winkelcentrum De Arendshof. Na vernieling van een ruit kon de dader binnenklimmen. Hierbij moet hij zich hebben verwond daar er op de ruit en muur bloedspatten zichtbaar waren. Een getuige heeft kort na de harde klap een man bij de winkel zien staan. Hij was in het zwart gekleed, had een muts op en verplaatste zich per fiets. Een onderzoek in de omgeving van het winkelcentrum leverde de politie niet het gewenste resultaat op. De dader heeft diverse jassen, wat kleding en kassageld weggenomen. Drie weken geleden is in dezelfde zaak op een soortgelijke manier ingebroken. Toen zijin meer goederen weggenomen.

Woninginbraak
OOSTERHOUT: Op woensdag 27 november tussen 13.30 en 21.00 uur tijdens afwezigheid van de bewoners is het raam aan de achterzijde van een hoekwoning aan de Teldershof geforceerd. Na de woning te hebben doorzocht verlieten zij met meenemen van een decoder en een armband het via de achterdeur. De politie stelt vandaag een buurtonderzoek in.

Verlichtingscontrole
OOSTERHOUT: Vandaag tussen 07.00 uur t/m 08.15 uur heeft de politie in de Abdis van Thornstraat.toezicht gehouden op het voeren van verlichting. Dit in verband met het lopende provinciale verlichtingsproject
Vier bestuurders van een personenauto zijn gewaarschuwd i.v.m het voeren van mistlampen.
Vijf fietsers gewaarschuwd voor het niet voeren van de juiste verlichting.
Vijftien minderjarige fietsers gewaarschuwd voor het niet voeren van enige verlichting.
De ouders/voogd van deze minderjarigen kunnen binnenkort een waarschuwingsbrief thuis op de deurmat verwachten.

Team Gilze en Rijen
Inbraak in supermarkt
GILZE: Afgelopen nacht is ingebroken in de supermarkt aan de Raadhuisstraat te Gilze. De ruit van de buitendeur werd vernield waarna men een nog onbekende hoeveelheid goederen heeft ontvreemd. Vandaag stelt de politie een buurt-, en nader onderzoek in.

Caravanbrand
MOLENSCHOT: In een caravan, welke op een camping stond aan de Molenschotsebaan te Molenschot, ontstond gisteravond 27 november `02 rond 20.37 uur brand. De dochter van de eigenaar waarschuwde haar vader en deze op zijn beurt de brandweer. De caravan liep aan de binnenzijde zware schade op. De brand is vermoedelijk ontstaan door een slecht werkende kachel.

Aanhangwagencontrole (02-204871) RIJEN: Op woensdag 27november `02 heeft de politie een controle uitgevoerd op de technische staat van aanhangwagens. Een tiental aanhangwagens werden gecontroleerd. In totaal zijn 4 bekeuringen uitgeschreven.
Eén voor een niet werkend remlicht; Eén voor het geen verlichting hebben; Eén voor het niet voeren van een kentekenplaat op de aanhangwagen; Eén voor het ontbreken van een losbreekreminrichting.

Team Dongen:
Bromfietscontrole
DONGEN: Gisteren is een bromfietscontrole gehouden waarbij diverse bromfietsen (scooters) voor controle en nader technisch onderzoek zijn overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat in twee gevallen de scooters een vermogen hadden van 1.8 Kw . Dat komt overeen met een snelheid van 72 km/u. Tevens kregen 3 scooter bestuurders een proces-verbaal omdat hun voertuig teveel geluid produceerde, namelijk 101 Db.

Brandstichting in trappenhuis Dongen: In de Nieuwstraat werd gisteren 27 november `02 omstreeks 13.50 uur in een trappenhuis van een flat de trapleuning met bijbehorende plastic tussenplaten in brand gestoken. Een alerte bewoner wist de brand met enkele emmers water te blussen. Wie de brand heeft aangestoken is onbekend. Wel klaagden de bewoners over het feit dat het trappenhuis de laatste tijd in gebruik is bij de jeugd als ophoudplaats. Een onderzoek wordt ingesteld.

Team Loon op Zand
Hardrijder
KAATSHEUVEL: In de avonduren had een 28 jarige bestuurder van een personenauto uit Dongen kennelijk zo`n haast dat hij met een snelheid van meer dan 100 km/u binnen de bebouwde kom van Kaatsheuvel reed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en mogelijk dient hij ook zijn rijbewijs in te leveren.

Team Waalwijk:
Aangehouden woninginbreker WAALWIJK: Naar aanleiding van een gepleegde woninginbraak op 9 november 2002 in een perceel aan de Walstro te Sprang-Capelle, kon een 25 jarige bewoner uit Kaatsheuvel aangehouden worden. Bij zijn aanhouding werden ook een aantal gestolen goederen aangetroffen die in beslag werden genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aanhouding op heterdaad bij winkeldiefstal

WAALWIJK: Op 27 november `02, omstreeks 16.00 uur, werd een 65 jarige vrouw aangehouden ter zake winkeldiefstal in een supermarkt aan de Mozartlaan te Waalwijk. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal bestelbus
WAALWIJK: Vanaf de Zinkerweg werd op 27 november `02 een bruine Hyundai H200 gestolen. Dat betreft een bestelbus met het kenteken 64-VB-VZ. Deze auto was niet geladen.

Verlichtingscontrole
WAALWIJK: In verband met het verlichtingsproject is er op donderdag 28 november 2002 van 7.15 uur tot 8.15 uur op het Halve Zolenpad een controle gehouden.
Aantal gepasseerden: 150 fietsers Aantal overtredingen: Minderjarigen: 25 Meerderjarigen: 21 In verband met waarschuwingsweek geen bekeuringen uitgeschreven. De ouders van de 25 minderjarigen krijgen een brief thuis waarin aangegeven is dat hun zoon/dochter gecontroleerd is en dat de verlichting van de fiets niet in orde was.

Inbraak eetgelegenheid
WAALWIJK: Tussen woensdag 27 november11 te 20.00 uur en donderdag 28 november te 10.30 uur werd er ingebroken bij een eetgelegenheid in de Stationsstraat. Onbekende dader(s) zijn via het gevelklimmen op het afdak van het naastgelegen pand gekomen en vervolgens op het dak van de eetgelegenheid. Door middel van het forceren vaneen raam heeft men het pand kunnen betreden. In een ruimte op de begane grond hebben de daders een kluis opengebroken. Vermoedelijk heeft een van de daders zich verwond tijdens deze inbraak daar en diverse bloedsporen zijn aangetroffen in het pand. Of er iets weggenomen is uit het pand is nog niet duidelijk.
De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Bron: Henk Ketelaar