Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-11-2002
Berichten van donderdag op vrijdag

Martin Panman 0651611628

Kassagraaier

ASSEN Twee 18 jarige mannen uit Amsterdam zijn gisteren aangehouden omdat een van hen een greep in de kassa deed van een winkel aan de Kruisstraat. Beide mannen kwamen de winkel binnen en een van hen hield de verkoper aan de praat. De andere deed vervolgens een graai in de kassa. Met een aantal cd-bonnen gingen de mannen er vandoor. In de trein naar Amsterdam werden ze aangehouden en in Meppel overgedragen aan de politie. De buit, meer dan duizend euro, is terug gevonden.

Woninginbraak in Tussenwoning

ASSEN Gisteren is in de Mesdagstraat ingebroken in een tussenwoning. De inbreker(s) hebben zich toegang verschaft door een klapraam te forceren aan de achterkant van het huis. Uit het huis zijn o.a. een videorecorder, versterker, sieraden en diverse cds ontvreemd. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Alcomobilisten

HIJKEN Vannacht is op de Halerweg een man aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De 32 jarige man uit Beilen is meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 270 m gl (ongeveer 0,57 promille). De man kreeg een boete en een rijverbod van een uur.

MEPPEL Vannacht is in de Witte de Withstraat een 28 jarige bestuurder aangehouden, omdat hij met drank op reed. De man uit Meppel is meegenomen naar het bureau waar hij 450 m gl blies (1,03 promille). De bestuurder kreeg een boete.

Aanrijding met fietser

RODEN Op de Groningerstraat is in de avond van 28 november een 14 jarig meisje aangereden door een auto. Het meisje uit Peize reed samen met haar vriendin op de fiets richting Oosteinde. Allebei hadden ze geen verlichting op de fiets en reden ze met een paraplu. Ter hoogte van de Kamplaan wilde een 19 jarige automobilist uit Roden links afslaan. Hierbij heeft hij de fietsers niet gezien en botste hij tegen het 14 jarige meisje. Het meisje is met verwondingen aan haar been naar het ziekenhuis gebracht.