Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, afdreiging mislukt: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 29-11-2002

"Je geld en je auto", dat waren de woorden van een nog onbekende overvaller die donderdagmiddag een 20-jarige Arnhemmer onder bedreiging met een vuurwapen probeerde te beroven. De Arnhemmer reed omstreeks kwart over vijf met zijn auto over de Lange Wal in Arnhem-Presikhaaf en moest bij de verkeerslichten voor de kruising met de Laan van Presikhaaf stoppen. Op dat moment tikte een onbekende man op het portierraam van de auto van de Arnhemmer. Toen de Arnhemmer opkeek keek hij in de loop van een pistool, of iets wat daar sterk op leek, en werden zijn geld en zijn auto opgeëist. De Arnhemmer bedacht zich geen moment en gaf gas om vervolgens door rood weg te rijden richting politiebureau, de overvaller beduusd achterlatend. De politie is op zoek naar een zilvergrijs oud model Opel Kadett. Het slachtoffer had kort voor de overval de verdachte zien uitstappen uit een soortgelijke auto met daarin vier blanke mannen. Van de overvaller is verder bekend dat hij accentloos Nederlands sprak. Passanten die iets van het voorval hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie van de unit Velp-Presikhaaf, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief). U bent uiteraard ook welkom op het politiebureau in Velp aan de Stationsstraat 40.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk, motorrijder gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 29-11-2002

Een 29-jarige motorrijder uit Nijkerk is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Barneveldseweg nabij de Peerweg in zijn woonplaats. Over de exacte toedracht van de aanrijding zijn nog onduidelijkheden. Vast staat dat er omstreeks kwart over vier `s middags een aanrijding ontstond tussen een 65-jarige automobilist uit Huizen en de motorrijder, toen de Huizenaar op de kruising linksaf sloeg toen hij over de Barneveldseweg richting Nijkerk reed. De motorrijder reed achter de Huizenaar en haalde hem op dat moment links in. De motorrijder werd met verwondingen aan de linker heup, knie en rechter schouder overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de feitelijke toedracht van de aanrijding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede-De Klomp, gewonden en flinke schade bij verkeersongeval Publicatiedatum: 29-11-2002

Bij een verkeersongeval op de Kade nabij de Griftweg in Ede-De Klomp zijn een 25-jarige man uit Rhenen en een 69-jarige man uit Ede gewond geraakt. De Edenaar reed over de Griftweg richting de Kade en verleende geen voorrang aan hem van links over die weg naderende automobilist uit Rhenen. Bij de daarop volgende aanrijding werd ook een lantaarnpaal omgereden. Omdat de aanrijding vlakbij de spoorwegovergang plaatsvond moest het treinverkeer met lastgeving rijden om de hulpverleningsdiensten veilig te kunnen laten werken. De brandweer moest eraan te pas komen om het 69-jarige slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. Beide bij de aanrijding betrokken bestuurders werden overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis ter behandeling van hun verwondingen. Zij hadden beiden geen autogordel gedragen. De Edenaar bleek een gekneusde knie te hebben opgelopen. Over de verwondingen van de Rhenenaar is nog niets bekend. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ook een hekwerk en een verkeersspiegel liepen schade op. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de beide voertuigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, dronken bestuurder veroorzaakt ravage
Publicatiedatum: 29-11-2002

Een 21-jarige automobilist uit Duisburg (D.) veroorzaakte donderdagavond omstreeks kwart over tien op de Rijksweg N224 nabij de Nieuwe Kazernelaan in Ede een behoorlijke ravage nadat hij enkele verkeersborden had geramd en vervolgens dwars door een rotonde was gereden. De man bleek bovendien dronken, zoals later uit de ademanalyse bleek: 1055 ug/l (ongeveer 2,65 promille). Een agent op weg naar zijn werk zag de man al eerder rijden. Hij zag zich genoodzaakt door lichtsignalen het overige verkeer te waarschuwen voor het rijgedrag van de Duitser die de hele rijbaan nodig leek te hebben. Nabij de Nieuwe Kazernalaan ging het mis: de Duitser reed midden over een verkeersheuvel, waarbij hij twee verkeersborden omver reed. Vervolgens reed hij midden door de rotonde, waarbij hij nog rakelings langs een ANWB-paal zeilde, om vervolgens in de berm tot stilstand te komen. De man probeerde daarop nog weg te komen, maar zijn inmiddels zwaar beschadigde overtuig belette dat. De man is vervolgens door de politie aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij bleek wonderwel ongedeerd. Het rijbewijs van de man werd door de politie ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, autodiefstal
Publicatiedatum: 29-11-2002

Een 48-jarige inwoner van Ede heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn zilvergrijze Volkswagen Golf Variant. De Edenaar ontdekte dat zijn auto omstreeks vier uur 's middags was ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Bornsesteeg in Wageningen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen, woninginbraken
Publicatiedatum: 29-11-2002

Twee woningen werden donderdagnacht in Voorthuizen onaangenaam verrast door ongewenst bezoek. Een 22-jarige bewoner aan de Strausslaan werd die nacht omstreeks vier uur gewekt door breekgeluiden aan de achterdeur van zijn woning. Toen hij ging kijken sloeg de dader op de vlucht. De 41-jarige bewoner van een woning aan de Handellaan had minder geluk en ontdekte vrijdagochtend dat er geld en enkele bankpassen werden vermist. De onbekende daders hadden een gaatje geboord in het keukenraam en wisten de woning in te klimmen. Het was de dieven kennelijk alleen om het geld te doen, overige waardevolle goederen werden ongemoeid gelaten. De politie stelt een sporenonderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606