AutoRai

29-11-2002

kodaSuperb succesvol in Gouden Stuurwiel verkiezing

Al snel na zijn marktintroductie heeft de kodaSuperb brede waardering en erkenning geoogst. Dat blijkt eens te meer uit de uitslag van de Gouden Stuurwiel verkiezing van het Duitse blad Bild am Sonntag, waarin de Superb op de tweede plaats eindigde.

De kodaSuperb scoorde een aanzienlijk aantal van 1.336 punten in de categorie C- en D-klasse, slechts 14 punten minder dan de winnaar, de Opel Vectra. Op de derde plaats eindigde de Mazda 6 (met 161 punten minder dan de Superb), gevolgd door de Saab 9-3 en de Nissan Primera. Bild am Sonntag rapporteerde als volgt: De kodaSuperb heeft hier niet alleen zilver gewonnen, maar bovendien veel prestige en respect. Veel deelnemers waren verbaasd de kodaSuperb zo hoog te zien eindigen, wij echter niet.

De uitreiking van het Gouden Stuurwiel bestaat sinds 1975. Dit jaar beoordeelde de 28-koppige vakjury in totaal twintig autos, ingedeeld in vier categorieën, waarbij men onder meer heeft gelet op afwerkingskwaliteit, veiligheid, rijkwaliteiten, design, ergonomie en zuinigheid. De Superb kreeg de hoogste waardering op afwerkingskwaliteit, motor, veiligheid en de geringe mate van milieubelastende reparaties en onderhoud. Ook het design, de voorbeeldige handling en de prijs/kwaliteitsverhouding van de Superb oogstten veel lof.

Het is overigens niet voor het eerst dat de kodaSuperb in de prijzen valt. In april van dit jaar won hij in Joegoslavië de titel Auto van het Jaar en in Groot-Brittannië riep The Caravan Club de Superb 2.5 V6 TDI Elegance in september uit tot Trekauto van het jaar 2003. Vorige maand voegde de Superb de titel Luxury Car Of The Year in Schotland aan zijn erelijst toe en is hij in Tsjechië doorgedrongen tot de finale van de nationale verkiezing van Auto van het Jaar 2003.