---
Manhattan Associates sluit intentieverklaring met Japans bedrijf, Site Design Co., Ltd.

---
Partnership zal Manhattan Associates klanten in Japan voorzien van fulfillment-totaaloplossingen met focus op snelle uitbreiding van mankracht voor de implementatie van PkMS
Utrecht, 11/25/2002

Manhattan Associates, wereldwijd marktleider in extended Supply Chain Execution-oplossingen (x-SCE?), vult met de intentieverklaring met Site Design Co., Ltd, de marktstrategie voor Japan verder in. Het in Tokio gevestigde bedrijf Site Design, een vooruitstrevende leverancier van op internettechnologie gebaseerde oplossingen, zal in het kader van deze strategische alliantie hoofddistributeur worden van PkMS in Japan. PkMS is de drijfkracht achter Manhattan Associates' x-SCE-platform. Site Design zal de marketing, verkoop en implementatie van Manhattan Associates' toonaangevende SCE-oplossingen verzorgen en verdere distributiekanalen en partnerships ondersteunen. Beide bedrijven zullen samen een PkMS Center of Expertise oprichten om diensten te verlenen aan eindgebruikers en andere partners in Japan.

Dankzij dit partnership kan Manhattan Associates zich richten op productontwikkeling en lokalisatie, terwijl het bedrijf optimaal gebruik kan maken van de verkoop-, marketing- en implementatieknowhow van Site Design.

Manhattan Associates' expansie in Japan is een belangrijk component van de bedrijfsstrategie met betrekking tot Azië-Pacific. Het bedrijf heeft technisch personeel overgeplaatst naar Azië en blijft in heel Azië-Pacific projecten implementeren. In december 2001 lanceerde Manhattan Associates een Unicode-versie van PkMS die tegemoetkwam aan de vraag van klanten, die wereldwijd opereren, naar zowel singlebyte als multibyte taalreeksen.

Volgens ARC Advisory Group's Warehouse Management Systems Global Outlook, die marktanalyses en prognoses omvat tot en met 2005, zal de regio Azië-Pacific met Japan als op één na grootste wereldeconomie tot en met 2005 een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 26% kennen.
---
END

---
Over Site Design Co., Ltd.
Het in oktober 1998 opgerichte bedrijf Site Design Co., Ltd. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van B2B-, B2C- en B2B2C-systemen. Het bedrijf biedt een unieke combinatie aan van oplossingen voor de ontwikkeling van e-commerce-sites en
VMI-oplossingen (Vendor Management Inventory) om de productiviteit en doeltreffendheid te verbeteren aan de hand van webgestuurd orderbeheer, webgestuurde orderuitvoering en voorraadzichtbaarheid in real-time. Deze webgestuurde systemen zijn in licentie gegeven aan meer dan 650 klanten in Japan.