Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 29 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-093127
Deurningen, Hengelosestraat
Donderdag 28 november omstreeks 08.10 uur
Een 16-jarige jongen uit Hengelo reed met zijn bromfiets op het fietspad gelegen naast de Hengelosestraat. Voor hem fietsten twee jongens naast elkaar. De 16-jarige jongen gaf te kennen de fietsers in te willen halen, waarop één van de fietsers uiterst rechts bleef fietsen en de andere naar links uitweek. Op het moment dat de bromfietser tussen beide fietsers door passeerde, week de jongen die helemaal links fietste, iets uit naar rechts waardoor beide sturen elkaar raakten. De fietser, een 14-jarige jongen uit Deurningen, kwam hierdoor ten val. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-093437
Hengelo, kruispunt Mr. P.J. Troelstrastraat/Van Ostadestraat
Donderdag 28 november omstreeks 16.40 uur
Een 41-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Van Ostadestraat en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor hem van links komende 18-jarige bromfietser uit Tubbergen, die op de Mr. P.J. Troelstrastraat reed. De bromfietser remde, week vervolgens uit naar links en klapte aan de overkant van de Mr. P.J. Troelstrastraat over een betonnen rand tussen het fietspad en de rijbaan. De jongen werd gelanceerd en belandde tegen een geparkeerd staande auto van een 27-jarige vrouw uit Hengelo. De 18-jarige jongen werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en werd daar ter observatie opgenomen.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-093442
De Lutte, Bentheimerstraat
Donderdag 28 november omstreeks 16.20 uur
Een 21-jarige automobilist uit De Lutte reed op de Bentheimerstraat en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij kwam rechts in de berm terecht en raakte een aldaar staande boom. De man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-093463
Markelo, Potdijk
Donderdag 28 november omstreeks 17.40 uur
Een 9-jarige jongen uit Markelo fietste vanuit een uitrit de Potdijk op. Hij liet een voor hem van links naderende 18-jarige automobilist uit Markelo niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 9-jarige jongen (nog onbekend) letsel opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Snorfietser bekeurd wegens rijden onder invloed en te hoge constructiesnelheid
02-093491
Hengelo, Industrieplein
Donderdag 28 november omstreeks 19.00 uur
Surveillerende politieagenten controleerden een 30-jarige man uit Hengelo, nadat zij gezien hadden dat hij met een te hoge snelheid op zijn snorfiets reed. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,63 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.De snorfiets werd op de rollerbank getest, waaruit bleek dat deze een te hoog vermogen had. De man kreeg hiervoor een bekeuring van ¤ 115,-.


Gestolen auto aangetroffen
02-092691
Almelo, Kloosterhofpad
Donderdag 28 november omstreeks 12.00 uur
De zwarte Opel Kadett met kenteken YB-40-GL, die in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 november aan het 't Swafert te Hengelo gestolen werd, werd donderdag 28 november aangetroffen op een parkeerplaats aan het Kloosterhofpad in Almelo. Een 77-jarige man uit Hengelo deed op 27 november aangifte van diefstal van deze auto. De auto werd afgesleept en zal op sporen onderzocht worden.


Vrachtauto en oplegger gestolen
02-093292
Hengelo, Opaalstraat
In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november
Door een medewerker van een bedrijf in Oldenzaal werd aangifte gedaan van diefstal van een vrachtauto en oplegger. Deze stonden geparkeerd aan de Opaalstraat in Hengelo. Het gaat om een vrachtauto van het merk Volvo, type FH12 en met kenteken BJ-FR-85. De vrachtwagen is wit met blauw/rode strepen. De oplegger die aan de vrachtwagen gekoppeld was, is geel en is voorzien van de blauwe letters "DANZAS". In de oplegger zat een grote hoeveelheid goederen, waaronder vrachtwagenonderdelen, drank en computerapparatuur. De totale waarde van deze goederen is nog niet bekend.


Aanhouding winkeldievegge
02-093332
Hengelo, Josef Haydnlaan
Donderdag 28 november omstreeks 14.10 uur
Een 54-jarige vrouw uit Hengelo werd betrapt op het stelen van een zak mandarijntjes. Een medewerker achtervolgde de vrouw en hield haar buiten de winkel aan. Hierop werd de politie gebeld, die de aanhouding overnam. De vrouw was reeds vaker opgepakt wegens winkeldiefstal. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Lifter steelt portemonnee
02-093414
Hengelo
Donderdag 28 november tussen 15.30 en 15.50 uur
Een 80-jarige vrouw uit Hengelo deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. Zij was samen met haar man in de auto van Haaksbergen naar Hengelo gereden. Op een parkeerplaats aan de Haaksbergerstraat in Haaksbergen had een man staan liften en deze hadden zij meegenomen. De lifter had op de achterbank gezeten en was op de Vondelstraat in Hengelo uitgestapt. Toen de 80-jarige mevrouw thuiskwam, ontdekte zij dat haar portemonnee met inhoud uit haar tas was weggenomen. De tas had tussen de achterbank en de bestuurdersstoel gestaan.Het signalement van de verdachte is als volgt: een man met Zuid-Europees of Noord-Afrikaans uiterlijk, ongeveer 23 jaar oud, 1.70-1.80 meter lang en met kort geknipt donker haar. De man sprak vloeiend Nederlands en droeg een spijkerbroek en spijkerjack.


Proces-verbaal voor "Illegaal Kabaal"
02-093536
Hengelo, Krombekkenweg
Donderdag 28 november omstreeks 21.10 uur
In samenwerking met de Radiocontroledienst werd de geheime zender "Illegaal Kabaal" uit de lucht gehaald. De zendapparatuur werd aangetroffen in een bouwkeet aan de Krombekkenweg. De apparatuur werd inbeslaggenomen. Tegen de verdachte, een 17-jarige jongen uit Borne, wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding verdachten
02-093603
Hengelo, Stationsplein
Vrijdag 29 november omstreeks 00.15 uur
Drie vrienden zaten in de trein van Enschede naar Hengelo. In de trein zat tevens een groep jongeren, die zich heel vervelend gedroegen richting de drie jongens. Er werden opmerkingen gemaakt, met een bierflesje gezwaaid en met een tas tegen de stoelleuning geslagen. In Hengelo stapten allen uit. Op het station ontstond een woordenwisseling en over en weer geduw, waarbij op een gegeven moment door een paar jongens van de groep getrapt werd. Ook werd één van de drie vrienden bij zijn keel gepakt en weggedrukt. Gelukkig ontstond er geen letsel.Door een getuige werd de politie gebeld. De vijf verdachten werden door de politie aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Enschede, een 18- en 20-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 21-jarige vrouw. De vier laatstgenoemden komen uit Hengelo.Tot nu toe hebben twee van de drie vrienden, een 20-jarige jongen uit Hengelo en een 20-jarige jongen uit Delft, aangifte bij de politie gedaan.


Inbraak bedrijfsterrein/diefstal bedrijfsauto
02-093637
Oldenzaal, Marconistraat
In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november
Een medewerker van een bedrijf aan de Marconistraat deed aangifte van inbraak. Nadat het slot van een hek geforceerd was, had men zich toegang tot het bedrijfsterrein verschaft en een bedrijfsauto gestolen. Het gaat om een Mercedes, type 609 D-III met kenteken VR-28-HS. De auto heeft een gele cabine, de rest is bruin van kleur. Het gaat om een zogenaamde autoambulance, waarvan het chassis is aangepast ten behoeve van het vervoer van o.a. kranen.