Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 29 november 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Rijden onder invloed
02-093247
Vriezenveen Rijksweg 36
Donderdag 28 november 12.30 uur
Nadat een melding was gedaan van een slingerende automobilist op de Rijksweg, werd deze gecontroleerd. Bij de automobiliste, een 61-jarige vrouw uit Wierden werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,84 o/oo. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 9 uur en een dagvaarding.


Autokraken in Nijverdal
Nijverdal diverse straten wijk Hulsen
Tussen woensdag 27 en donderdag 28 november
In genoemde periode werden in het zuidelijke deel van de wijk Hulsen diverse auto's opengebroken. In acht gevallen werd aangifte gedaan. In alle gevallen werd het slot geforceerd en de radioapparatuur weggenomen.


Woningbrand
02-093495
Almelo Jura
Donderdag 28 november 18.20 uur
Tijdens afwezigheid van de bewoners ontstond er brand in de woning aan genoemde locatie. De slaapkamer op de bovenverdieping brandde geheel uit. De oorzaak is kortsluiting in een elektrische deken die aanstond. De schade wordt geschat op ¤ 100.000.


Brand in woning aangestoken
02-093036
Almelo Jan Vermeerstraat
Woensdag 27 november
Uit het onderzoek door de technische recherche naar de oorzaak van de brand zijn sporen aangetroffen welke duiden op brandstichting. Er waren twee brandhaarden en de woning was afgesloten van gas en licht, waardoor kortsluiting uitgesloten is. De 36-jarige bewoner had zijn woning om die reden al kort daarvoor verlaten en woonde daar niet meer. Hij heeft nog geen aangifte gedaan.Bij de brand ging de woning verloren en liepen naastgelegen woningen (twee) grote schade op. In belang van het onderzoek doet de politie geen verdere mededeling omtrent de aangetroffen sporen.


Werkplekcontrole
02-093547
Almelo diverse locaties
Donderdag 28 november tussen 15 en 20 uur
In samenwerking met medewerkers van de Belastingdienst, Arbeidsinspectie en Bijzondere Wetten van de Gemeente Almelo werd een controle gehouden in bedrijven. In totaal werden 7 adressen bezocht, waarvan 6 Chinese restaurants en een vleeshandel. Daarbij werden 68 personen gecontroleerd.Er werd 1x PV opgemaakt inzake de Wet Arbeid Vreemdelingen ivm het ontbreken van de tewerkstelling;1x PV Wet op de Kansspelen en 1x PV met in beslagname van 2 speelautomaten.


Aanhouding ter zake bedreiging
02-093394
Almelo Nieuwstraat
Donderdag 28 november 15.05 uur
Werd gemeld dat er een bedreiging had plaats gevonden in een winkel aan genoemde straat waarbij een mes was gebruikt. De reden zou een oude vete zijn. Een 19-jarige Almeloër was bij de winkel gekomen en had een 21-jarige medewerkster bedreigd met de dood, terwijl hij met een mes zwaaide. Toen haar broer haar te hulp schoot werd deze eveneens bedreigd. De 19-jarige verdachte werd kort daarna in zijn woning aangehouden. Het mes welke hij bij zich had werd in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


Aanhouding ter zake vernieling en bedreiging
02-093436
Almelo Wibauthof
Donderdag 28 november 17.05 uur
Twee politiemensen waren toevallig getuige van een vernieling. Zij zagen dat door twee mannen de ruiten van de voordeur van een woning werden ingeslagen en dat de beide mannen de woning binnen drongen. Door hen werden de mannen de woning uitgewerkt. Eenmaal buiten werden de agenten bedreigd, geslagen, geschopt en bekogeld met brandende sigaretten en schoenen. In korte tijd liep de gehele buurt uit en keerde zich tegen de agenten, waarop versterking werd gevraagd. Nadat deze ter plaatse was kon een van de verdachten, een 58-jarige Almeloër worden aangehouden. De andere verdachte had zich uit de voeten gemaakt. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Zuid-Twente:

Diefstal auto
02-093137
Enschede Broekheurnerweg
Nacht van woensdag 27 op donderdag 28 november
Werd vanaf genoemde locatie een personenauto, een blauwe Opel Kadet hatchback, kenteken PY-31-ZG weggenomen. De auto is eigendom van een 46-jarige Enschedeër.


Woninginbraak met diefstal auto
02-093319
Enschede Vlierstraat
Tussen 2 en 28 november
Tijdens afwezigheid van de 37-jarige bewoner werd ingebroken in diens woning. Nadat een bovenraam was opengebroken werd toegang verkregen tot de woning. Weggenomen werden sieraden, autopapieren en sleutels, waarna ook de auto, een zilverkleurige Nissan Primera, kenteken 50-DL-FT voor de woning werd weggenomen.


Beroving
02-093571
Enschede Wicher Nijkampstraat
Donderdag 28 november omstreeks 21.50 uur
Een 55-jarige Enschedeër bevond zich in een snackbar aan de Wethouder Nijhuisstraat. Nadat hij zijn bestelling had betaald, stopte hij het resterende geld in zijn jaszak. Een naast hem zittende man zag dit en vroeg hem toen om geld. Hij gaf dit niet omdat hij de man niet kende. Toen de 55-jarige de snackbar verliet om naar zijn woning te gaan werd hij onderweg op de Wicher Nijkampstraat overvallen. Hij kreeg van achteren een klap in zijn nek waardoor hij kwam te vallen. Vervolgens werd hem zijn geld uit zijn jaszak weggenomen. De aangever zag dat de dader dezelfde man was, die hem voorheen in de snackbar om geld had gevraagd. De dader rende weg in de richting van de Zweringweg.Signalement dader: blanke man, ongeveer 30 jaar oud, lengte 1.80m, mager postuur, kort middelblond krullend haar.


Aanhouding ter zake bedreiging
02-093172
Enschede Gronausestraat
Donderdag 28 november 10.30 uur
Nadat het alarm in het servicecentrum Oost afging, stelde de politie een onderzoek in. Dit alarm kan door andere diensten in hetzelfde gebouw geactiveerd worden wanneer de hulp gevraagd wordt van de politie. In de hal stonden twee mannen, waaronder een medewerker van de maatschappelijke dienst. Hij verklaarde zojuist te zijn bedreigd door de andere man, een cliënt Daarbij had de man zijn bril vernield. De politie hield daarop de verdachte, een 22-jarige Enschedeër aan. Hem is na verhoor een dagvaarding uitgereikt. Tevens kreeg hij een lokaalverbod voor de duur van een jaar opgelegd.