Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 29-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Aanhoudingen
LELYSTAD Een 30-jarige man uit Utrecht is donderdagochtend aangehouden, omdat hij eerder die morgen een 28-jarige chauffeur uit Hilversum had overvallen aan de Kamp. Daarbij gebruikte de dader geweld, zonder dat er sprake was van een wapen. Hij maakte daarbij geld buit en ging er vandoor. Hij bleek echter zijn rijbewijs achtergelaten te hebben in de auto. Aan de hand van dit document kon de politie de dader later die ochtend aanhouden aan De Wold in Lelystad. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

ALMERE De politie heeft donderdagavond een 17-jarige jongen uit Diemen aangehouden. Hij zou eerder die avond meerdere personen op een agressieve wijze hebben aangesproken en geld hebben geëist. Een getuige had gezien dat twee jongens zouden zijn beroofd op de Bottelaarspassage. Op de Zoetelaarspassage kon de verdachte worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie Almere is op zoek naar overige getuigen en in het bijzonder naar de twee jongens. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Recherche Almere Stad Oost, op telefoonnummer: 0900-8844. Tijdens die aanhouding stond een groepje jongeren toe te kijken. Ze werden door agenten verzocht ruimte te maken. Hierop voldeed iedereen, behalve een 19-jarige Amsterdammer. Hij weigerde en beledigde de agenten, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

LELYSTAD Na een melding dat een automobilist donderdagavond een aanrijding had veroorzaakt aan de Galjoen, gingen agenten te plaatse. Daar troffen ze uiteindelijk de mogelijke verdachte man aan, het ging om een 22-jarige Eindhovenaar. Hij verklaarde gedronken te hebben, maar ontkende de aanrijding. Vervolgens werd hij overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalyse wees een promillage uit van 0,8. Bovendien bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Lasershield
LELYSTAD Een 29-jarige Harderwijker kreeg donderdagmorgen een bekeuring, omdat hij met een lasershield een lasercontrole van de politie belette. De man reed op de Larserdreef, waarop dat moment een dergelijke controle plaatsvond. Tijdens die controle werden in totaal negen bekeuringen uitgeschreven. In totaal waren er zon 100 passanten.

Brand
LELYSTAD Een woning aan de Birdielaan heeft afgelopen nacht schade opgelopen na een brand, waarbij er volgens de politie geen sprake was van brandstichting. Toen de agenten ter plaatse waren en de brand aan de achterzijde van de woning woedde, sliepen de bewoners, een 59-jarige man en vrouw (leeftijd onbekend), nog. Ze konden vervolgens naar buiten begeleid worden door de politie. De brandweer heeft daarna de brand, die woedde onder het dak, geblust. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Alcohol
BIDDINGHUIZEN Een 44-jarige automobilist uit Biddinghuizen, bleek donderdag teveel hebben gedronken om nog deel te mogen nemen aan het verkeer. Na een blaastest, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Dit gebeurde geboeid omdat hij weigerde vrijwillig mee te gaan. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,2.

Aanrijding
ENS Er vond donderdagmorgen een aanrijding plaats op de Rampolsbrug. Daarbij waren drie autos betrokken. Er was op dat moment sprake van een file in de richting van Kampen. Een 39-jarige man uit Oudemirdum stopte op een gegeven moment voor langzaam en stilstaand verkeer. Een 36-jarige vrouw uit Nagele reed achter hem en stopte ook op tijd. Een 18-jarige man uit Ens, die daar weer achter reed merkte dit niet tijdig op en veroorzaakte op die manier een aanrijding. Daarbij raakten de andere twee bestuurders ook betrokken. Ze werden allen met nekletsel afgevoerd naar het Dr Jansenziekenhuis in Emmeloord.

Op de A6 van Lemmer richting Emmeloord, ter hoogte van Bant raakte een 52-jarige bestuurder uit Oisterwijk in een slip, op het moment dat hij een vrachtwagen wilde inhalen. Daarbij raakte hij niet gewond. Hij raakte daarbij in de berm en vermoedelijk door een stuurcorrectie belandde hij eerst in de rechter- en later in de linkerberm. Uiteindelijk kwam hij tegen een boom terecht. De auto liep zware schade op.