Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.10 uur

Autokraker opgepakt

UTRECHT- Op donderdagavond omstreeks 21.45 uur hebben twee beveiligingsmedewerkers een autokraker opgepakt in de parkeergarage aan de Stationsstraat.

Een 28-jarige en 21-jarige beveiligingsmedewerker uit Utrecht stonden die avond vlak bij de parkeergarage en hadden daardoor goed zicht op de diverse autos die er stonden. Op een gegeven ogenblik zagen zij een man in de garage lopen die steeds erg verdacht in autos keek. Hierop zijn de twee medewerkers de garage ingegaan om de man te controleren.Ze troffen de 28-jarige verdachte uit Utrecht aan op de zitting van een auto, deze was net bezig om de radio eruit te halen. Hierop hebben ze de Utrechter aangehouden en de politie gewaarschuwd.

Ter plaatse heeft de politie de man overgenomen en overgebracht naar het bureau.Hier is de man ingesloten voor verder verhoor.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur reed een 21-jarige vrouw uit Utrecht over de Hogeweide. Op een gegeven moment wilde zij rechtsaf slaan. Terwijl de vrouw de bocht in stuurde, klom haar hond ineens bij haar op schoot. Terwijl ze naar haar hond keek en deze probeerde van haar schoot af te duwen, reed ze in plaats van de bocht in te rijden, rechtdoor. De vrouw kwam hierbij in botsing met een 25-jarige automobilist uit Utrecht.

Beiden bestuurders werden nagekeken door ambulancepersoneel. De man kon naar een controle terug naar huis, de vrouw is voor de zekerheid meegenomen naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Man klem tussen twee vrachtwagens

UTRECHT- Op donderdagmorgen omstreeks 07.10 uur kwam een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wieringerwerf klem te zitten tussen zijn eigen vrachtwagen en één van zijn collega.

Omdat de vrachtwagen van de chauffeur niet wilde starten, hielp een 25-jarige collega chauffeur uit Sint Agatha de man om zijn vrachtauto te starten. Hij plaatste zijn vrachtauto voor de vrachtauto van het slachtoffer, met een tussenruimte van ongeveer 1 meter. Toen beiden de auto hadden gestart, ging de luchtvoorziening werken, waardoor de remmen los kwamen te zitten. Het slachtoffer stond in middels tussen beiden wagens in en kwam daardoor vast te zitten. Door een getuige is direct de vrachtauto van het slachtoffer naar achteren gereden, waardoor deze bevrijd kon worden. De man liep hierbij geen ernstig letsel op.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op donderdagmorgen omstreeks 11.40 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Cartesiusweg/Nijverheidsweg.

Een 43-jarige vrouw uit Utrecht fietste met haar 7-jarige zoontje over de Cartesiusweg en ging in de richting van de Nijverheidsweg. Toen zij bij groen licht de kruising overstak, werd zij aangereden door een 22-jarige bestuurder uit Utrecht. Deze kwam uit de richting Vleutensweg en ging in de richting van de Amsterdamsestraatweg. Doordat de bestuurder door rood licht was gereden, kwam hij in botsing met de vrouw en haar zoontje. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep bij het ongeval ernstig hoofdletsel op, haar zoontje liep verwondingen op aan het gezicht.

Zowel de vrouw als haar zoontje zijn voor controle overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Hennepplantage aangetroffen
UTRECHT- Naar aanleiding van een tip is de politie donderdagavond omstreeks 17.15 uur gaan kijken in een woning aan de Groen van Prinstererstraat. In het halletje troffen zij een stoppenkast aan , waarvan de stoppen en de meter waren verwijderd, terwijl er toch spanning op het systeem stond.

In twee ruimtes troffen zij in totaal zon 1137 hennepplantjes aan. Tevens troffen zij 56 lampen, 8 koolstoffilters en 8 ventilatoren aan. De gehele plantage is ingenomen en de stroom is afgesloten. De politie heeft een 41-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden, deze zal nog worden verhoord.

Dief aangehouden
UTRECHT- De politie heeft op donderdagavond omstreeks 11.05 uur een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal. Diverse getuigen hadden gezien dat de man had ingebroken in een woning aan de Jungfrau. Getuigen konden de auto en het kenteken omschrijven aan de politie, waarin de man was weggereden.

Door navraag, is de politie naar het adres van de eigenaar van de auto gegaan, In de woning van de eigenaar troffen zij de 35-jarige verdachte aan in een kast in de hal. Deze bekende de diefstal en werd meegenomen naar het bureau, waar hij werd ingesloten voor verder verhoor. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging
UTRECHT- Op donderdagavond omstreeks 22.15 uur is een 48-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens bedreiging en poging tot geweld.

Een 36-jarige man uit Utrecht was aan het verhuizen aan de Mariendaalstraat. Naast het perceel ligt een uitrit, het is verboden om voor deze uitrit te parkeren.

Op een gegeven moment kwam de verdachte aanrijden en parkeerde zijn auto voor de uitrit. De 36-jarige Utrechter probeerde de man duidelijk te maken dat hij daar niet kon parkeren, aangezien hij gebruik wilde maken van de uitrit.

De man stapte uit zijn auto en begon te dreigen, vervolgens sloot hij toch zijn auto af en wilde weglopen. De 36-jarige Utrechter riep toen dat hij de parkeerdienst zou bellen. Hierop liep de man terug, opende zijn auto en haalde vanuit de auto een stalen voorwerp te voorscheen. De man begon in de richting van de 36-jarige Utrechter te slaan,deze kon nog net ontwijken. Na een tijdje liep de man terug naar zijn auto en reed weg.

Naar aanleiding van het kenteken kon de politie de 48-jarige verdachte aanhouden en overbrengen naar het bureau. De man is ingesloten voor verder verhoor.

Schietpartij in Opsporing Verzocht
DE MEERN- Op maandagavond 18 februari vond er een schietpartij plaats waarbij een 36-jarige man uit de Meern om het leven kwam. Op maandag 2 december zal het programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan deze zaak. De man stond omstreeks 21.30 uur op De Keerkring voor zijn woning bij zijn auto. Plotseling werd de man meerdere keren beschoten door een nog onbekende schutter. De 36-jarige man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Naar aanleiding van uitgebreid politieonderzoek is vast komen te staan dat de schutter kort na de schietpartij met hoge snelheid is weggereden in een donkerkleurige BMW. Teven kon aan de hand van getuigenverklaring een compositietekening van de man worden gemaakt. Het programma Opsporing Verzocht zal op maandag 2 december aandacht besteden aan deze zaak.