Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 11.15 uur

Inbraak in bedrijf

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op donderdagavond werd een man aangehouden welke had ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Diederichslaan.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in het bedrijf. De agenten gingen poolshoogte nemen en splitsten zich bij het pand op. Op een gegeven moment zag een agent een 27-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg staan. De agent zag dat een ruit van het bedrijf was vernield. De man rende weg maar werd ingehaald door de agent en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

Fietser gewond

DRIEBERGEN-RIJSENBERG- Op donderdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 16.50 uur reed een 13-jarige jongen uit Zeist over de 2e Hogeweg en stak hier plotseling de weg over. Een 61-jarige automobilist uit Zeist kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed tegen de jongen aan. De jongen viel op het wegdek en liep een pijnlijk been op en werd vervoerd naar het ziekenhuis

Fietsverlichtingscontroles

ZEIST Deze week is de politie gestart met intensieve controles op fietsverlichting in het district. Dit in navolging van de regionale controle op fietsverlichting. In Zeist zijn de afgelopen week 87 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken of niet voeren van fietsverlichting.

Uit landelijke cijfers blijkt dat bij aanrijdingen in veel gevallen fietsers zonder verlichting over het hoofd gezien zijn. De politie van district Binnensticht zal daarom de komende maanden waarin het vroeger donker wordt en langer donker blijft, intensief blijven controleren op het voeren van fietsverlichting.