Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-11-2002
1e persbericht van vrijdag 29 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Agressieve winkeldieven aangehouden
Op de Orionstraat zijn donderdag om 13.05 uur een 33-jarige Eindhovense vrouw en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij waren in een supermarkt aan de Orionstraat betrapt toen zij 19 pakjes schoonmaakdoekjes wegnamen. Ze stopten de pakjes in een kinderwagen die ze bij zich hadden. Nadat ze betrapt waren, probeerden ze weg te lopen. De man sloeg een medewerker van de supermarkt in het gezicht. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man verdacht van schieten
Op de Joris Minnestraat is donderdag om 21.35 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politiepatrouille kwam op de Dr. Cuyperslaan een automobilist tegen die meldde dat de man vanuit zijn auto geschoten zou hebben. Op het moment dat de getuige dat vertelde, kwam de auto met de verdachte langs gereden. Na een korte achtervolging kon de man aangehouden worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan. Een wapen is niet gevonden.

Eindhoven: Auto-inbrekers op heterdaad betrapt
Drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (25, 29 en 36 jaar oud) zijn vrijdagochtend rond 6.00 uur door de politie op heterdaad betrapt terwijl ze aan het inbreken waren in een auto. Dat gebeurde op de Halvemaanstraat. De 29-jarige verdachte had inbrekers-gereedschap bij zich. Vlakbij de auto waarmee de verdachten bezig waren, werden nog twee wagens gevonden die waren opengebroken. De drie mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Verkeersbordendieven aangehouden
Twee mannen zijn vrijdagochtend rond 3.45 uur aangehouden omdat ze op een aantal plaatsen in de binnenstad drie verkeersborden zouden hebben gestolen. Het zijn een 20-jarige man uit Eindhoven en een 21-jarige man uit Vlijmen. Toen de mannen de politie zagen aankomen, gooiden ze de borden weg, en gingen er te voet vandoor. De politie kon ze later op de Geldropseweg aanhouden. Eén van de verdachten had gereedschap bij zich waarmee de borden van de palen gehaald konden worden. De twee mannen zijn na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Inbreker betrapt
Een man van 40 uit Eindhoven is donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij wilde inbreken in een bedrijf aan het Kastelenplein. De man werd door de politie aangehouden vlakbij een vernield raam van het bedrijf. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man raakt rijbewijs kwijt
Een man van 56 uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 1.50 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Dat gebeurde op de Hoogstraat. De man bleek na een blaastest op het bureau een alcoholpromillage van ruim 1,35 te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 6 uur.

Nuenen: Vrouw gewond na ernstige mishandeling
Een vrouw van 33 uit Nuenen is donderdagmiddag rond 15.30 uur ernstig gewond geraakt bij een mishandeling. De vrouw fietste vanuit de Lyndakkers de fietstunnel onder de Europalaan in. Daar stonden vier jongeren met scooters op de stoep. Toen de vrouw langs de jongeren fietste, reed een van hen met een scooter weg. Hij raakte daarbij de vrouw, die bijna viel en er iets over tegen de jongen zei. Die liep vervolgens op de vrouw af, en sloeg haar tien tot vijftien keer met zijn vuist tegen haar gezicht. Daardoor viel ze op ze grond, waarna ze ook nog een trap tegen haar gezicht kreeg. Toen de vrouw overeind kwam, stopte de verdachte met slaan en schoppen. Het slachtoffer is erin geslaagd naar huis te gaan, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Ze heeft zwaar gekneusde kaken en jukbeenderen opgelopen. Ook is een aantal tanden losgeslagen, en liep ze zwellingen op in haar hele gezicht. De verdachte is tussen de 16 en 20 jaar oud, ongeveer
1.80 meter lang, met zwart kortgeknipt haar. Hij had lange bakkebaarden, en mogelijk een kleine snor. Hij droeg een zwarte winterjas, die tot iets onder de heup reikte, zonder capuchon maar met een opstaande kraag. De scooter waar hij op reed, was donkerblauw met oranje strepen op de voorkant. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Die kunnen bellen met 0900-8844.

Best: Politie stuit op hennep
Een man van 22 uit Best is donderdagavond rond 21.45 uur aangehouden. In de wagen die hij bestuurde, lag een groot aantal zakken vol met henneptoppen. De man werd door de politie op de Professor Titus Brandsmastraat aangesproken omdat de verlichting van zijn auto niet in orde was. Uit onderzoek bleek de auto vol te liggen met de zakken. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Maarheeze: Dronken vrouw aangehouden
Een vrouw van 44 uit Maarheeze is donderdagavond rond 19.30 uur op de Moonslaan aangehouden omdat ze dronken een auto bestuurde. Na een blaastest op het bureau bleek ze een alcoholpromillage van 1,05 te hebben. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Maarheeze: Inbraak in bedrijf
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Rondven. Daarbij werden onder meer twee laserapparaten weggehaald die worden gebruikt als meetapparatuur. Een deur aan de achterkant van het bedrijf is opengebroken.

Bladel: Verkeerscontrole
Op de Hulselseweg is vrijdagochtend een verkeerscontrole gehouden onder vooral de schoolgaande jeugd. Daarbij werden 131 fietsers gecontroleerd op het voeren van verlichting. Er werden 14 bekeuringen en drie waarschuwingen uitgedeeld.

Deurne: Drie verdachten van diefstal aangehouden Op de Weg naar Bakel in Helmond zijn donderdag om 12.40 uur twee Poolse mannen van 32 en 27 jaar oud en een Poolse vrouw van 27 jaar oud aangehouden. Twee leden van de parkeerpolitie in Deurne hadden gezien dat ze zich verdacht ophielden bij een pinautomaat aan de Kerkstraat in Deurne. Toen de Polen de parkeerpolitie in de gaten kregen, schrokken ze en gingen weg. De mensen van de parkeerpolitie konden het kenteken van de auto opnemen en waarschuwden hun politiecollegas. In Helmond konden de verdachten aangehouden worden. In hun auto vond de politie iets dat uit een tas kwam die eerder op de dag in Helmond was gestolen. Bij de diefstal van de tas was ook een bankpasje weggehaald. In Deurne hebben de verdachten geprobeerd met dat gestolen pasje geld te pinnen. De drie Polen zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Inbraak
Vrijdag rond 4.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan De Martinet. Aan de voorzijde is een ruit vernield. Er zijn ongeveer 350 pakjes shag weggenomen. Ze hebben een waarde van 1.330,=.

Deurne: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Frieslandstraat zijn donderdagavond sieraden weggenomen. Aan de achterkant van de woning is een deur opengebroken. De waarde van de sieraden is onbekend.