NSGK

Radio 10 FM steunt de NSGK

Radio 10 FM organiseert in december een grootscheepse kerstactie ten bate van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Luisteraars van Radio 10 FM worden opgeroepen om donateur te worden van de NSGK om zo nog meer kinderen en jongeren met een handicap te kunnen steunen. Tevens kunnen luisteraars die te maken hebben of hebben gehad met gehandicapte kinderen in hun omgeving bellen en schrijven naar Radio 10 FM om hun ervaringen te delen. De actie, die Radio 10 FM organiseert, duurt tot eerste kerstdag.

NSGK
De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind zet zich in voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Voor hen is het vaak moeilijk om een volwaardige plaats in onze samenleving te verwerven. Daarom ontwikkelt en ondersteunt de NSGK initiatieven waardoor zij toch zo normaal mogelijk kunnen leven. De NSGK richt zich daarbij op kinderen en jongeren tot 27 jaar in Nederland. In het bijzonder houdt de NSGK zich bezig met de volgende thema's: werken, wonen, spelen, vakantie en nieuwe media. Om ze te helpen hun handicap te overwinnen, of in elk geval draaglijker te maken.

Juist in een tijd waarin de overheid lijkt terug te treden, is die steun van groot belang. Hiervoor is veel geld nodig en Radio 10 FM wil daar middels deze grootscheepse actie een bijdrage aan leveren.

Amsterdam, 29 november 2002