Politie Gelderland-Midden

Heelsum, snelheidsduivel raakt auto en rijbewijs kwijt Publicatiedatum: 29-11-2002

Overmatig gebruik van het gaspedaal is een 45-jarige automobilist uit het Limburgse Molenhoek donderdagavond noodlottig geworden. Surveillerende agenten in een onopvallende politiewagen zagen de Limburger omstreeks kwart voor negen 's avonds met hoge snelheid voorbij komen over de A50 onder Heelsum. De agenten zetten de achtervolging in en `klokten' de man met een snelheid van 184 km/u op de teller, waarna hij aan de kant werd gezet. Na correctie van deze snelheidsmeting bleven er nog altijd 178 snelle kilometers per uur over. Overleg met justitie resulteerde in de inbeslagname van de auto en inname van het rijbewijs van de verdachte. De onfortuinlijke automobilist verklaarde tegenover de agenten dat hij niet in de gaten had dat hij zo snel reed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede, kluis weg bij inbraak in winkel
Publicatiedatum: 29-11-2002

Een complete muurkluis met geld werd in de nacht van donderdag op vrijdag weggehaald uit een winkel aan de Bellestein in Ede. De onbekende daders vernielden een ruit en klommen de winkel in. Vervolgens werd een kleine geldkluis van de muur geschroefd en verliet men de zaak. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de sporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede-De Klomp, rectificatiebericht verkeersongeval Publicatiedatum: 29-11-2002

In het eerder uitgegeven bericht over een verkeersongeval in Ede-De Klomp is een fout geslopen. Het 69-jarige slachtoffer is abusievelijk vermeld als man, terwijl dit een vrouw moet zijn. Hieronder de juiste versie:

Ede-De Klomp, gewonden en flinke schade bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Kade nabij de Griftweg in Ede-De Klomp zijn een 25-jarige man uit Rhenen en een 69-jarige vrouw uit Ede gewond geraakt. De vrouw uit Ede reed over de Griftweg richting de Kade en verleende geen voorrang aan de haar van links over die weg naderende automobilist uit Rhenen. Bij de daarop volgende aanrijding werd ook een lantaarnpaal omgereden. Omdat de aanrijding vlakbij de spoorwegovergang plaatsvond moest het treinverkeer met lastgeving rijden om de hulpverleningsdiensten veilig te kunnen laten werken. De brandweer moest eraan te pas komen om het 69-jarige slachtoffer uit haar auto te bevrijden. Beide bij de aanrijding betrokken bestuurders werden overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis ter behandeling van hun verwondingen. Zij hadden beiden geen autogordel gedragen. De vrouw uit Ede bleek een gekneusde knie te hebben opgelopen. Over de verwondingen van de Rhenenaar is nog niets bekend. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ook een hekwerk en een verkeersspiegel liepen schade op. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de beide voertuigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, twee man aangehouden voor huisvredebreuk
Publicatiedatum: 29-11-2002

De politie heeft donderdagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van huisvredebreuk in een stacaravan op een camping aan de Zonneoordlaan in Ede. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 41-jarige man uit Ede. Het tweetal werd omstreeks kwart over twee `s nachts door een getuige betrapt die de politie waarschuwde. De agenten troffen beide mannen liggend op bed aan, waarna ze werden aangehouden. Een van hen verklaarde later vanwege de regen een raam te hebben ingetrapt, met de bedoeling om de nacht droog in de caravan door te brengen. Het verdachte tweetal mocht de nacht droog voortzetten in een politiecel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606