Gemeente Breda

Persberichten

29-11-2002

Digitheek Heuvel wint Trapveld Trofee 2002

afbeelding: Digitheek wint trapveld trofee 2002_gr Op donderdag 28 november jl. kreeg Digitheek Heuvel tijdens de Digitale Trapvelden Jaarbijeenkomst 2002 in het Museum voor Communicatie in Den Haag de Digitale Trapveld Trofee 2002 uitgereikt voor het beste project van de digitale trapvelden in de dertig grote steden in Nederland.

De Digitheek kreeg de trofee en een digitale camera voor "Pret met Internet", een samenwerkingsproject van de Digitheek en de Bibliotheek Breda.
De Trapveld Trofee is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het is de tweede keer dat de trofee wordt uitgereikt.

Het project "Pret met Internet" werd in opdracht van de bibliotheek ontwikkeld door een student Informatie en Management van de Hogeschool Brabant. Digitheek Heuvel stelde ruimte, computers en expertise ter beschikking. Het project werd opgezet in het kader van het Onderwijskansenbeleid. Het is gericht op ouderparticipatie en wil de betrokkenheid en interactie tussen ouders en kind vergroten. Het project is niet alleen succesvol in de Digitheek, waar het voor leerlingen en ouders van basisschool De Vlier als eerste werd uitgevoerd. Het is inmiddels opgenomen in het programma van de Brede School voor heel Breda. In januari en februari wordt Pret met Internet uitgevoerd in drie andere Bredase Brede Scholen. Een vervolgcursus ligt in het verschiet.

Digitheek Heuvel is onderdeel van het gemeentelijk project Breda digitale stad, dat Bredanaars laat kennismaken met computers en internet. Voor de oprichting werkte de gemeente nauw samen met de Hogeschool Brabant en met bewoners- en maatschappelijke organisaties uit de wijk Heuvel. De helft van de kosten voor de Digitheek (vijf ton in guldens) kwam van de gemeente, terwijl de andere helft door het ministerie van BZK werd betaald. Daarnaast gaf oud-minister Van Boxtel van Grotesteden- en Integratiebeleid nog eens vijfentwintigduizend gulden vanwege de vernieuwende ideeen die de gemeente presenteerde voor het Bredase trapveld.

Breda, 29 november 2002