Amsterdam RAI

Autovak RAI 2003
28 nov 2002

Autovak rai 2003 wordt verschoven naar 2005

De Autovak RAI 2003, die gepland stond voor maart volgend jaar, wordt verschoven naar 2005. Dat heeft het tentoonstellingscomité, waarin exposanten en Amsterdam RAI zijn vertegenwoordigd, unaniem besloten. Het niet eenvoudige besluit tot uitstel van de Autovak RAI is ingegeven door met name de sterk achterblijvende inschrijvingen, waardoor de beursorganisatie geen volledig expositieprogramma kan garanderen.

Voor het evenement in maart 2003 bleek op dit moment onvoldoende draagvlak te zijn, wat onder meer duidelijk werd door een te gering aantal verhuurde vierkante meters. Het tentoonstellingscomité stelt vast dat er, ondanks alle nieuwe initiatieven, te weinig deelnemers en te weinig vierkante meters kunnen worden ingevuld om de Autovak RAI 2003 de invulling te geven die hoort bij een evenement van nationale allure.

Suggesties
In de aanloop naar de beurs is al een groot aantal suggesties, die door exposanten en bezoekers van voorgaande edities waren geuit, gerealiseerd. Een kleine greep uit die suggesties: verplaatsing (terug) naar het voorjaar, clustering, beursperiode van maandag tot en met vrijdag en themapaviljoens. Daarnaast heeft het tentoonstellings- comité gezocht naar activiteiten tijdens de beursperiode die een bezoek aan de beurs extra interessant kunnen maken. Daarvan getuigen de koppeling met het jaarcongres van de Nederlandse Dealer Associatie (NDA), de prijsuitreiking Autotechnicus van het jaar, de koppeling van de beursperiode aan de vakdagen van de FietsRAI, en nog veel meer.

Signalen
Op het moment dat de inschrijftermijn voor de beurs sloot, werd al duidelijk dat het aantal inschrijvingen achterbleef bij de verwachtingen. Op dat moment is besloten om de inschrijftermijn te verlengen, omdat er signalen waren dat dit een positief effect zou hebben. En dat bleek ook. In de extra weken meldden zich nog diverse nieuwe exposanten aan. Onder deelnemers en niet-deelnemers bleef echter twijfel bestaan over het al of niet doorgaan van de Autovak RAI. Om aan die twijfel een einde te maken werd op 4 november een persbericht verstuurd met de mededeling dat de beurs, zij het op wat kleinere schaal en met diverse deelactiviteiten, doorgang zou vinden.

Dat heeft evenwel niet kunnen wegnemen dat de twijfel bleef en dat een aantal exposanten besloot hun komst naar de beurs te annuleren. Dat leidde tot het besluit van het tentoonstellingscomité om de Autovak RAI te verplaatsen naar maart 2005.

Amsterdam, 28 november 2002