Provincie Overijssel

Bijdrage van 50.000 voor masterproject Huiselijk Geweld Twente

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben 50.000 beschikbaar gesteld voor het regionale Masterproject Huiselijk geweld Twente. Met deze financiële bijdrage aan dit project wil GS een sluitende aanpak van huiselijk geweld in Twente stimuleren. Gedeputeerde Herma Nap, portefeuillehouder voor onder andere emancipatie en volksgezondheid in Overijssel, neemt daarnaast zitting in de Raad van Advies van het project.

In het voorjaar van 2002 heeft een groot aantal gemeenten en instellingen een intentieovereenkomst getekend, waarmee ze hebben aangegeven mee te willen werken aan een gezamenlijk project gericht op de aanpak van huiselijk geweld in Twente. Hieruit is het Masterproject Huiselijk geweld Twente ontstaan.

Het project krijgt een looptijd van drie jaar en heeft ten doel een sluitende aanpak te realiseren voor slachtoffers en daders in alle Twentse gemeenten. Hierbij gaat het vooral om het op elkaar afstemmen van het aanbod binnen de keten van verschillende organisaties op het gebied van hulpverlening, veiligheid en opvang en het ontwikkelen van nieuwe maatregelen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de registratie, signalering en voorlichting.

Huiselijk geweld maakt onder andere deel uit van het veiligheidsbeleid en staat hoog op de agenda van de provincie. Vanuit het Programma Integrale Veiligheid stimuleert de provincie dat gemeenten en andere organisaties gezamenlijk veiligheidsbeleid ontwikkelen. Daarnaast ondersteunt de provincie projecten gericht op het bestrijden van huiselijk geweld. Te denken valt aan het project Geweld tegen vrouwen, een aanpak voor het platteland dat uitgevoerd wordt in de gemeenten Hof van Twente, Losser en Haaksbergen.

Bron: Saskia Schonewille, telefoon 038 425 19 20


© 29-11-2002 Provincie Overijssel