WGCC


WGCC zet E-learning project voor agents op

De WGCC (Werkgeversvereniging Callcenters) start een omvangrijk 'opscholingstraject' waarin zittende medewerkers op agentniveau de kans wordt geboden een hoger vakinhoudelijk niveau te bereiken en zich te certificeren. Hiermee wordt de inzetbaarheid van de agents vergroot en de interne doorstroom gestimuleerd, maar ook zal het werkplezier binnen de callcenters toenemen. Voor dit projectplan Professionalisering Facilitaire Callcenters (PFCC) is inmiddels een subsidieaanvraag ingediend bij de Subsidieregeling Scholingsimpuls van Senter. Verwacht wordt dat eind november over toekenning wordt besloten.

De huidige bezetting van callcenters bestaat voor een groot deel uit herintreders, parttimers, allochtonen, maar ook HBO- en WO-studenten. Het niveau van deze medewerkers is daarmee enorm divers. De sector zoekt naar manieren om de opleidingen beter aan te laten sluiten op de behoefte in de arbeidspraktijk.
Een van de scholingsproblemen is dat callcenter-agents veelal onregelmatig en in 'ploegen' werken. Hierdoor zijn traditionele vormen van in-company-opleiding moeilijk te organiseren. Met het projectplan PFCC wordt een belangrijke start gemaakt om via E-learning continu te werken aan de competenties van de agents. Daartoe zal speciaal voor dit doel een internetportal worden opgezet door de WGCC in samenwerking met een commerciële marktpartij.

De WGCC vertegenwoordigt de zogenaamde facilitaire callcenters, die in opdracht van derden telefonische en internet gerelateerde dienstverlening verzorgen. Doelstelling van de WGCC is de bundeling en behartiging van de belangen van alle professionele callcenters in Nederland. Kwaliteitsbewaking is voor deze jonge en snelgroeiende sector daarbij van eminent belang. Daartoe worden voortdurend initiatieven genomen op gebieden als arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, opleiding en scholing.

Nadere informatie voor de pers:

Dian van Leeuwen 06-53 78 75 89
Herman Nieuwenhuis 06-53 58 60 57

Werkgeversvereniging Callcenters
Postbus 262 2260 AG Leidschendam Tel. (070) 320 67 44 Fax (070) 317 96 00

29 nov 02 14:00