Korps: Friesland, plaats: Fryslân 29-11-2002
Politieberichten van 29/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak woning
Donderdag tussen 05.30 en 19.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Antillenstraat. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit een geldkistje werd een paar honderd Euro weggenomen. Tevens werd een fotocamera ontvreemd. De 33-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Noordwolde: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan de Industriestraat. Via vernieling van een ruit kwam men het kantoor binnen. Ongeveer dertig Euro werd uit een kluis weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 57-jarige inwoner van Oosterstreek, heeft aangifte gedaan.

Drachten: autobrand
Vrijdag omstreeks 09.00 uur brak brand uit in een personenauto, die geparkeerd stond op het Moleneind ZZ. De eigenaar van de auto, een 37-jarige inwoner van Houtigehage, bracht een bezoekje aan de tandarts. Eenmaal binnen zag hij door het raam dat zijn auto vol rook stond, waarop de brandweer werd gebeld. Deze heeft de brand geblust. Een mogelijke oorzaak van de brand zou kortsluiting kunnen zijn. De auto moest worden weggesleept.

Harlingen: aanrijding lichtgewonde
Vrijdag omstreeks 08.10 uur vond op de kruising Steenhouwerstraat Rozengracht een aanrijding plaats tussen een bus en een bestelauto. De buschauffeur, een 58-jarige inwoner van Leeuwarden verleende, rijdende over de Steenhouwerstraat, op de kruising geen voorrang aan de bestelauto, die over de Rozengracht naderde. Deze bestuurder, een 43-jarige inwoner van Harlingen, raakte lichtgewond. De man klaagde over pijn in zijn schouder en nek en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: dealers aangehouden
Donderdag tussen 16.00 en 22.00 uur werd in de omgeving van de Mercuriusfontein naar aanleiding van klachten van ondernemers, bewoners en het winkelende publiek gecontroleerd op de handel van verdovende middelen en de overlast die hierdoor ontstond. Twintig agenten werden ingezet gedurende deze actie. Zeven gebruikers werden aangehouden en na verhoord werden zij weer in vrijheid gesteld. Drie dealers, een 20 jarige inwoner van Hellevoetsluis, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden en een 18-jarige Leeuwarder werden aangehouden. De inwoner van Hellevoetsluis had een verblijfadres in Leeuwarden. Bij hem werden 24 bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze verdachte was in het verleden reeds vaker (4x) aangehouden voor handel in drugs. Ook het bij hem aangetroffen geldbedrag werd in beslag genomen. Ook de twee andere verdachten waren reeds eerder met de politie in aanraking gekomen voor het gebruik en handelen in drugs. Deze keer werden bij hen, behalve een klein stukje hasj, geen drugs aangetroffen. De 18-jarige verdachte moest ook nog worden gehoord voor een straatroof en een mishandeling. De drie verdachten zitten op dit moment nog vast.

Harkema: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 08.15 uur vond op de Betonwei een aanrijding plaats twee bromfietsers. Een 63-jarige inwoonster van Harkema sloeg zonder richting aan te geven linksaf, terwijl zij op dat moment werd ingehaald door een bromfiets, die bestuurd werd door een 16-jarige inwoner van Harkema. De jongen kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw liep een gebroken sleutelbeen op, alsmede een hersenschudding en een hoofdwond. De vrouw werd ter plaatse geholpen door een juist passerende huisarts. De jongeman bleef ongedeerd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272