Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

29 november 2002

Vrachtwagenchauffeur sukkelt in slaap en raakt gewond

BREDA: Een Franse vrachtwagenchauffeur is vannacht rond 03.00 uur op de A16 van de weg geraakt toen hij achter het stuur van zijn vrachtauto in slaap viel. De chauffeur was kort na de grensovergang met zijn vrachtauto de berm ingeschoten en had wat verkeersborden en paaltjes omver gereden. Door een stuurcorrectie kreeg hij zijn combinatie weer op de vluchtstrook, alwaar hij zijn vrachtauto stilzette. De voorruit was niet alleen gesneuveld, maar de man had ook hoofd- rug en nekklachten. De chauffeur is voor onderzoek overgebracht naar een Bredaas ziekenhuis. De vrachtauto moest worden weggesleept. Bij het ongeval raakten gelukkig geen andere weggebruikers betrokken.

Dieven gaan er met 6 computers vandoor

BREDA: Bij een bedrijfsinbraak aan de IABC in Breda zijn 6 computers gestolen. De daders hadden het hekwerk om het bedrijf geforceerd, waarna ze het terrein op konden rijden. De omvang van de schade is niet bekend.

Politie arresteert man voor mishandeling

BREDA: De politie heeft vannacht een 36 jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden, die op heterdaad werd betrapt bij de mishandeling van een 23 jarige Bredanaar. Een politiepatrouille van het horecatoezicht zag vannacht rond halfvijf dat een man de ander vasthield aan zijn arm en zo een portiek van een horecazaak in liep. Omdat de politie de zaak niet vertrouwde gingen ze beide mannen achterna. In het portiek zag de politie dat de ene man de andere sloeg en schopte. Onmiddellijk werd hij in zijn kraag gegrepen en aangehouden. De aanleiding voor de ruzie is onduidelijk. De beide mannen zijn onbekenden van elkaar en vertellen een onduidelijk verhaal over een jas en een garderobe. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsdieven door camera betrapt

BREDA: Twee fietsendieven hadden vanmorgen pech toen de politie via een bewakingscamera in het uitgaanscentrum twee mannen bezig zagen om vanaf de Tolburgstraat een fiets te stelen. Aan de hand van het signalement kon de politie even nadien de twee verdachten met fiets in de Gravenstraat in Breda aanhouden. De twee Bredanaars van 18 en 19 jaar zitten in de cel.

Inbreker heeft last van naamsbekendheid

BREDA: Een 22 jarige Bredase inbreker had gisteren toch wel erg veel last van `naamsbekendheid` bij de politie. Getuigen hadden de man op de Haagweg in een vrachtauto zien inbreken. Het signalement kwam voor de politie overeen met een voor haar bekende 22 jarige Bredanaar. Volgens getuigen was de inbreker een zaak binnengaan vlak bij de plaats van de inbraak. Toen de politie een kijkje ging nemen troffen ze zoals verwacht de 22 jarige Bredanaar daar aan. De vermeende inbreker stond naast een bankstel en deed alsof hij van niks wist. Even nadien kwam het gestolen GSM toestel tussen de bankstelkussen vandaan. Ook al wist de vermeende dief van niets. Voor de politie waren er voldoende aanwijzingen dat de man verdachte was. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Dronken automobilist botst met taxi

BREDA: Een 44 jarige Amsterdammer had vannacht om 01.30 uur beter de taxi kunnen pakken toen hij met een flinke borrel op achter het stuur van zijn auto kroop. Op de kruising Tramsingel en de Prinsenkade botste hij bovenop een Bredase taxi. Het promillage van de man bleek rond de 1,8o/oo te zijn. Volgens de bestuurder was het geen probleem om dan nog goed auto te kunnen rijden. Tussen neus en lippen door gaf hij ook nog toe eerder voor rijden onder invloed te zijn bekeurd, maar dat was al enkele jaren geleden. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Controle fietsverlichting op basisschool

ZEVENBERGEN: De politie van het team Moerdijk gaat aanstaande maandag op basisschool de Neerhof in Zevenbergen een grote controle op fietsverlichting houden. Aan de controle werken tevens 3VO en de verkeersouders mee. De politie van het team Moerdijk heeft niet de bedoeling om bekeuringen uit te schrijven, maar de ouders er op te wijzen, dat ze er zelf voor verantwoordelijk zijn dat hun kind goed wordt gezien.

Bron: R.vKuik