Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.10 u) Vrijdag, 29 november 2002

District Maastricht

Maastricht; gesignaleerd
Bij controle afgelopen donderdag op de Antoon Lipkensstraat in Maastricht van een 21-jarige man uit Schin op Geul, bleek dat die gesignaleerd stond voor nog openstaande boetes van totaal zon 345 Euro. Omdat de man die niet kon of wilde betalen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis van zeven dagen ingesloten.

Maastricht; toezicht en surveillances
Het bike-team van de Maastrichtse politie heeft afgelopen donderdagavond bij toezicht in en rond de Maastrichtse binnenstad en in de wijk Ceramique totaal 33 bekeuringen en processen verbaal uitgeschreven. Daarbij gaat het om overtredingen als ondermeer het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, rijden met fietsen en bromfietsen in het voetgangersdomein, foutief / illegaal parkeren, niet dragen van de autogordel tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.
Bij toezicht en surveillance in de wijk Heer heeft de politie afgelopen donderdagmorgen en donderdagmiddag totaal 19 personen bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, foutief / illegaal parkeren (ondermeer ook illegaal parkeren op invalideparkeerplaatsen) tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.