Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.15 u) Vrijdag, 29 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle vanmorgen, vrijdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur op de Heerlerbaan in Heerlen van een 29-jarige automobilist uit Heerlen, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek de auto van de Heerlenaar niet te zijn verzekerd en niet APK-gekeurd te zijn. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; vlam in de pan
Afgelopen donderdagavond omstreeks 22.20 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Ridderweg in Heerlen. Bleek een binnenbrand in de keuken van een woning aldaar. De brandweer heeft de keukenbrand geblust. Vermoedelijk dat een van de bewoners een pan op het vuur heeft gezet waarop op een onbewaakt ogenblik de vlam in de pan is geslagen. Deze bewoner heeft bij de keukenbrand zijn beide handen verbrand waaraan hij zich in het Atriumziekenhuis medisch heeft laten verzorgen.

Heerlen; in mekaar geslagen
Afgelopen donderdagavond is een van de bewoners van een woning aan de Nederlandlaan in Heerlen bij de woning in mekaar geslagen. Die donderdagavond omstreeks 22.00 uur werd aangebeld. Toen een van de bewoners opendeed werd hij door een onbekende man, om nog onbekende redenen met allerlei slagen op zijn hoofd neergeslagen. Het slachtoffer liep daarbij allerlei hoofdwonden op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Na medische verzorging (allerlei hechtingen in zijn hoofd) kon het slachtoffer weer huiswaarts. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; straatroof
Afgelopen donderdagnamiddag, omstreeks 17.40 uur vond op de Bonifaciusstraat in Heerlen een straatroof plaats. Een vrouw uit Heerlen werd er door een onbekende man op een fiets aangesproken die daarop meteen de tas uit de handen van de vrouw trok. Daarbij kwam het slachtoffer ten val waardoor zij allerlei schaafwonden en pijnlijke plekken opliep. Het slachtoffer gaf aan dat er nog een tweede man in de buurt was waarvan zij het vermoeden had dat die bij de straatrover hoorde. De politie is nog in de omgeving op onderzoek uitgegaan en heeft in de omgeving twee personen aangehouden die voldeden aan het opgegeven signalement. Gaande het onderzoek werd echter duidelijk dat het tweetal niets van doen had met de straatroof en zij werden alletwee dan ook meteen in vrijheid gesteld. De politie stelt verder onderzoek in.

Kerkrade; winkeldiefstal
Een winkelbedrijf aan de Roda JC-Ring in Kerkrade had afgelopen donderdag nogal last van winkeldieven. De politie bekeurde eerst een 72-jarige man uit Schinveld met een boete van honderdvijftien Euro. Personeel betrapte de man toen hij had vergeten een setje toebehoren (zogenaamde bitjes ter waarde van ongeveer zeventien Euro) van een boormachine af te rekenen. Ook een 45-jarige Heerlenaar werd bekeurd met een boete van honderdvijftien Euro. Die vergat bij de kassa enkele freesjes ter waarde van ruim zestien Euro af te rekenen. En donderdagavond bekeurde de politie in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 40-jarige Heerlenaar met een boete van tweehonderdtwintig Euro. Personeel van de winkel betrapte de man bij diefstal van gereedschap ter waarde van totaal ruim honderdvijfenveertig Euro.

Landgraaf; fikse boete
De politie heeft de eigenaar van een pand aan de Kerkstraat in Landgraaf in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van vierduizend Euro. Bij controle afgelopen donderdag vond de politie in het pand van de Kerkradenaar een hennepkwekerij met totaal zon 640 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen kweekapparatuur in beslag genomen. De Kerkradenaar heeft de boete meteen betaald.

Vaals; aanrijding
Afgelopen donderdagavond vond op de Viergrenzenweg in Vaals een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Vaals botste met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een tweetal bomen. Daarbij raakte de automobilist en een mede-inzittende 19-jarige jongeman uit Vaals gewond. Zij werden door inmiddels gearriveerde familieleden overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De 22-jarige automobilist kon na medische verzorging (allerlei schaafwonden en kneuzingen) weer huiswaarts doch de 19-jarige jongeman werd opgenomen in het ziekenhuis wegens een gebroken enkel waaraan hij geopereerd zal worden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.