VANDRIE GROUP B.V.

VanDrie Group en Denkavit blij met uitspraak rechter

PERSBERICHT

Aantijgingen gebruik verboden groeibevorderaars volledig onderuit gehaald

VanDrie Group en Denkavit blij met duidelijke uitspraak rechter

De VanDrie Group en Denkavit hebben kennisgenomen van de uitspraak van de Zwolse voorzieningenrechter over een procedure tegen Alpuro Holding B.V. in Uddel. Beschuldigingen aan onze bedrijven over het vermeend gebruik van verboden groeibevorderende middelen zijn op alle punten onderuit gehaald. De rechter heeft Alpuro nadrukkelijk verboden uitlatingen te doen met de strekking dat Van Drie en Denkavit zich schuldig maken aan het toedienen van verboden groeibevorderende middelen aan vleeskalveren. In het vonnis staat dat voor het doen van deze ernstige en ongefundeerde beschuldigingen geen enkele grond is. Alpuro moet rectificeren, zowel schriftelijk als op de homepage van het bedrijf.
De uitspraak van de rechter laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Van Drie en Denkavit hadden overigens ook geen ander vonnis verwacht. De beide bedrijven maken zich op geen enkele wijze schuldig aan het gebruik van verboden middelen.
Van Drie en Denkavit betreuren ten zeerste dat het zover heeft moeten komen. Processen als deze zijn schadelijk voor de hele Nederlandse vleeskalversector.
De VanDrie Group en Denkavit blijven zich inzetten voor de productie van zuiver en verantwoord kalfsvlees. Het vonnis van de Zwolse rechtbank zien ze als een bevestiging van deze werkwijze.

Apeldoorn, 28 november 2002.

Voor nadere informatie:
H.W.A. Swinkels, Director Corporate Affairs VanDrie Group. Telefoon (055) 549 21 52 of 06 53 38 77 56.

29 nov 02 14:32