Politie Zaanstreek-waterland

OPROEP GETUIGEN:
11:31 28-NOV-02
loc.: ZAANDIJK, GUISWEG
Zestien auto's bespoten
Tussen 27-11 18.00 uur en 28/11 08.30 uur werden door onbekenden zestien auto's van een autobedrijf, vermoedelijk met een spuitbus, bespoten. Het gaat om auto's die tot de handelsvoorraad behoren. De auto's zullen geheel moeten worden overgespoten. De dader(s) moet(en) vrij lang bezig zijn geweest. De kans is dus groot dat er mensen zijn die iets hebben gezien. Zij worden verzocht zich met de politie in verbinding te stellen via 099-8844.


**

15:06 28-NOV-02
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN
Verkeersconflict loopt uit de hand
Een 26-jarige man uit Lelystad werd aangehouden, nadat hij een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heemskerk had mishandeld. Ook vernielde hij met een houten knuppel een ruit van de vrachtauto. De ruzie ontstond naar aanleiding van een verkeerssituatie op de rotonde. De Heemskerker zou de auto van de verdachte hebben 'gesneden'. De verdachte bracht vervolgens zijn voertuig voor de vrachtauto tot stilstand, stapte uit en vernielde de ruit. Daarna sloeg hij de chauffeur een aantal malen. Deze vluchtte vervolgens en belde de politie. De verdachte werd overgebracht naar het bureau maar wilde geen verklaring afleggen. De politie is op zoek naar getuigen.


**

15:19 28-NOV-02
loc.: ZAANDIJK, JOHN LENNONSTRAAT
Winkeldief dreigt met priem
Een 40-jarige man uit Zaandam had vier blikken bier weggenomen uit een winkel. Nadat hij de kassa was gepasseerd werd hij aangesproken door personeel van de winkel. Hij rende vervolgens naar buiten. Hij pakte een priem en heeft hiermee de medewerkers op afstand gehouden en bedreigd. Ook maakte hij stekende bewegingen in de richting van de medewerkers. Uiteindelijk hebben de medewerkers de verdachte kunnen overmeesteren. De man werd ingeloten en in verzekering gesteld.


**

16:21 28-NOV-02
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Auto kwijt na snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole tussen 12.45 uur en 15.30 uur werden negen bestuurders aan de kant gezet. Zijn kregen allen een bekeuring. Een van hen, een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan, reed 114 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd.


**

17:00 28-NOV-02
loc.: PURMEREND, DIVERSE LOCATIES
Verkeerscontroles
Bij diverse verkeerscontroles in Purmerend werden 25 processen-verbaal opgemaakt. E controles vonden plaats op de Gedempte Singelgracht, de Grotenhuysweg, de Burg. D. Kooimanweg en het Beatrixplein. Er werd o.a. geverbaliseerd voor snelheid, rijden zonder helm, telefoneren in auto, niet dragen van de gordel en negeren van een inrijverbod.


**

17:03 28-NOV-02
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG
Spookrijder veroorzaakt aanrijding
Een 68-jarige man uit Assendelft reed in zijn auto richting de rijksweg A8. Hij ontdekte dat hij verkeerd reed en keerde zijn voertuig bij een tankstation. Vervolgens reed hij tegen het verkeer in terug richting de rotonde. Hij kwam (frontaal) in aanrijding met een auto, bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Hoorn. De vrouw raakte door de klap bekneld en werd door de brandweer uit haar voertuig bevrijd. Zij is met o.a. beenletsel opgenomen in het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De man werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd. Tot ca. 19.00 uur werd de weg afgesloten. Dit veroorzaakte grote opstoppingen.


**

17:08 28-NOV-02
loc.: PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244
Twee gewonden bij aanrijding
Een 42-jarige man uit Hoorn reed, komende uit de richting van Edam, over genoemde weg. Toen hij, gedwongen door de verkeersomstandigheden, remde werd hij van achteren aangereden door een auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Volendam. Een 33-jarige man uit Volendam, die bij de vrouw in de auto zat werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De vrouw werd, in verband met mogelijk nekletsel, door de brandweer uit haar voertuig geknipt en ook overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto kon zijn weg ongedeerd vervolgen. De N244 werd tussen Kwadijk en de afslag Middelie ongeveer een uur afgesloten. Beide slachtoffers mochten in de loop van de avond weer naar huis.


**

17:46 28-NOV-02
loc.: WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
33 maal te hard
Bij een controle tussen 15.00 uur en 17.15 uur reden 33 bestuurders te hard. Hoogste snelheid was 106 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.


**

23:07 28-NOV-02
loc.: ZAANDAM, HOF VAN ZAENDEN

Diefstal uit bedrijf
Bij een garagebedrijf werd een ruit van een deur vernield. Hierdoor is men naar binnen gegaan. Er werd een aantal autoradio's en navigatiesystemen weggenomen.


**

07:00 29-NOV-02
loc.: REGIO, GEHELE REGIO
Rijden onder invloed
Zaandam - Een 29-jarige Zaandammer reed met hoge snelheid door de bocht over de Watering en verloor bijna de macht over het stuur. Met hoge snelheid reed hij over de Watering en sloeg bij de Twiskeweg rechtsaf. Op De Weer gaven rapp's hem een stopteken. De man bleek teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 395 ugl. Zowel voor alcohol als voor de verkeersovertredingen kreeg de man een proces-verbaal.

Purmerend Op de Koemarkt liep een 28-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats tegen de lamp. Hij blies na aanhouding 440 ugl. Ook gaf de man tweemaal een valse naam op. Na onderzoek bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook hij ontving diverse processen-verbaal.

Broek in Waterland Een 32-jarige man uit Amsterdam kreeg een p.v. omdat na aanhouding de ademanalyse 385 ugl aangaf.


**

07:56 29-NOV-02
loc.: OOSTZAAN, AMBACHT
Gewapende overval
Een 19-jarige medewerkster van het bedrijf was aan het werk toen zij gestommel op het dak hoorde. Even later hoorde zij een klap en zag vervolgens drie of vier mannen voor het raam staan. Deze duwden het raam open. De mannen hadden bivakmutsen op en vuurwapens. Zij eisten geld. De vrouw gaf vervolgens een onbekende hoeveelheid geld af. Hierna verdwenen de mannen weer. Via een regenpijp zijn zij het dak afgeklommen. Vervolgens zijn zij op twee scooters weggereden richting de Kerkbuurt in Oostzaan. Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.


**

09:55 29-NOV-02
loc.: PURMEREND, GEHELE GEMEENTE
Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole gisteren werden 18 brom/snorfietsen gecontroleerd. De voertuigen werden uit de omgeving naar het bureau aan de Waterlandlaan gehaald en daar gecontroleerd. Resultaat: 14 processen verbaal

Niet dragen helm: 2 p.v.'s
Overschrijden constructiesnelheid: 10 p.v.'s
Geen gele plaat: 1 p.v.
Overige: 1 p.v.


**

10:04 29-NOV-02
loc.: KROMMENIE, BRAILLESTRAAT
Computerkasten weg na inbraak
Nadat men een steen een ruit was vernield werden vanuit het lokaal van een basisschool twee computerkasten en een stereo-installatie weggenomen.


**

10:56 29-NOV-02
loc.: KROMMENIE, LINDELAAN
Diefstal konijn
Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 08.00 uur werd door onbekenden een konijn weggenomen, nadat men het hok had geopend.


**

11:29 29-NOV-02

loc.: EDAM, ZEEVANGSZEEDIJK
Diefstal motorboot
Tussen 26-11-2002 14.00 uur en 28-11-2002 11.30 uur werd een oranje Skipplast, type Fun Yak 390 weggenomen. Ook verdween een buitenboordmotor, een blauwe Yamaha kortstaart.


**

11:59 29-NOV-02
loc.: WIJDEWORMER, NOORDERWEG
Gewond door schop van paard
Melding dat er iemand een schop tegen het hoofd had gekregen van een paard. Ambulance en traumaheli ter plaatse. Verdere gegevens ontbreken.


**

12:07 29-NOV-02
loc.: SCHARDAM, SCHARDAM
Auto gestolen
Tussen 19.30 uur en 11.00 uur Werd vanaf de openbare weg een Audi 80 Avant met het kenteken GP-RJ-32 weggenomen.


**