Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-11-2002
Berichten van vrijdag

Martin Panman 0651611628

Dodelijk ongeval

EMMEN Vanmorgen Omstreeks 7.35 uur gebeurde er een dodelijk ongeval op de Runde NZ te Emmercompascuum. waarbij een 13 jarig meisje om het leven kwam. Een 23 jarige automobilist uit Ter Apel reed met een te hoge snelheid over de Runde. Midden in de rijbaan liggen een aantal vluchtheuvels. Een daarvan passeerde hij een aan de linkerkant. Daarbij reed hij op de linkerweghelft. Het 13 jarig meisje stak op dat moment vanaf de linkerkant de weg over en werd geschept door de auto. Ze wilde de weg te voet oversteken op de gemarkeerde oversteekplaats voor voetgangers. Het uit Emmercompascuum afkomstig slachtoffertje overleed ter plaatse. De bestuurder is aangehouden. Hem wordt dood door schuld ten laste gelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldief aangehouden

RODEN Met de aanhouding van een 45 jarige man uit Drachten is de winkelinbraak waarbij rij zadels werden gestolen opgelost. De winkelier stelde de beelden van zijn beveiligingscamera ter beschikking van de pers. Naar aanleiding van de uitgezonden en gepubliceerde beelden kwamen er een aantal tips binnen. Naar aanleiding daarvan kon de verdachte uit Drachten worden aangehouden. De man heeft inmiddels bekend.

Achttal inbraken in autos

EMMEN In de Dreven (pareldreef,saffierdreef enz.) is vannacht ingebroken in een achttal autos. De autos werden aan de portierszijde opengebroken. Uit de acht autos zijn de radio cd spelers ontvreemd. Alle eigenaren deden aangifte. De politie heeft een onderzoek ingesteld.