Ministerie van Verkeer en Waterstaat

29 november 2002


Meer vliegtuigen via Lelystad en Maastricht

Meer luchtverkeer via de luchthavens van Lelystad en Maastricht. Dat is mogelijk met de ontwerp Planologische Kernbeslissing die de ministerraad vandaag op voorstel van staatssecretaris Schultz van Haegen heeft vastgesteld.
In deze zogeheten PKB 1 zijn de hoofdlijnen vastgelegd van het door het kabinet voorgenomen beleid. Dat gaat bijvoorbeeld over de toegestane geluidhinder, de openingstijden en de stelsels van start- en landingsbanen. De luchthavens zijn in beginsel gesloten tussen 24.00 en 6.00 uur. Voor Maastricht betekent deze verruiming van de openingstijden dat het meer vracht en passagiers kan verwerken, De luchthaven kan dus een grotere rol spelen in de regionale ontwikkeling. Lelystad mag de verharde start- en landingsbanen verlengen en een onverharde parallel baan aanleggen, zodat het meer zakelijk verkeer kan overnemen van Schiphol.
De PKB deel 1 en de Milieueffectrapportage liggen van 10 december tot en met vrijdag 17 januari 2003 ter inzage in de regios Lelystad en Maastricht.

Meer informatie in het persbericht