Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-11-2002 2e persbericht van vrijdag 29 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw bestolen van handtas
Een vrouw van 78 uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 9.15 uur bestolen van haar handtas met daarin een pinpasje. De vrouw had tijdens het winkelen in een zaak in Winkelcentrum Woensel de tas op haar rollator gezet. Nadat ze die even uit het oog had verloren, bleek de tas weg te zijn.

Helmond: Ontmantelde hennepkwekerij gevonden
In een woning in de Haaglaan is vrijdagochtend rond 11.00 uur een reeds ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. De oogst van de teelt, ongeveer 2 kilo gedroogde henneptoppen, lag nog wel in het huis. De 50-jarige bewoner is op het bureau gehoord en met een proces-verbaal heengezonden. Hij heeft verklaard dat hij de kwekerij zelf heeft ontmanteld vanwege de extra aandacht die de politie in Helmond geeft aan de zogenoemde thuiskwekerijen. De apparatuur en de hennep zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetakt. De politie heeft vanmorgen ook nog een andere woning in de Haaglaan gecontroleerd, maar daar werd niets gevonden.

Veldhoven: Man aangehouden
Een man van 26 uit Rotterdam is vrijdagmiddag rond 13.45 uur aangehouden omdat hij een bevel van een agente van de parkeerpolitie weigerde op te volgen, en haar bijna aanreed. Dat gebeurde op De Run. De agente wilde de man een bekeuring geven omdat hij met zijn auto op een taxistandplaats stond. Hij luisterde echter niet, en reed weg. Daarbij moest de vrouw wegspringen om niet door de auto te worden geraakt. De Rotterdammer is aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Hapert: Snelheidscontrole
Op de Kapelweg is vrijdagochtend van 9.10 tot 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 265 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 27 te hard reden. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.

Mierlo: Auto gestolen
Vanaf de Colck is in de nacht van donderdag op vrijdag een personenauto gestolen. Het gaat om een zwarte Opel Vectra (JS-VH-36).

Netersel: Man gewond na ongeval
Een man van 36 uit Netersel is vrijdagochtend rond 9.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op De Muilen. De man raakte met zijn personenauto in een flauwe bocht van de weg in een slip, waarna hij tegen een boom reed. De auto belandde daarna met de voorkant in een sloot. De bestuurder is door de brandweer uit zijn auto gehaald, en door een ambulance naar het MMC in Veldhoven gebracht. Daar bleek dat hij een gebroken bekken had opgelopen.

Breugel: Bestelauto gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is een bestelauto weggehaald vanaf de Poolsterlaan. Het is een blauwe Mitsubishi L400 (VX-RR-88). In de wagen zaten onder meer een zwarte gereedschapskoffer met inhoud en een autoradio.

Someren: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan de Postelsestraat is een geldbedrag van bijna 700 Euro weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend tussen 6.00 en 9.00 uur. De winkeldeur was opengebroken, en de winkel en een kantoor werden doorzocht.