Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

29 november 2002

Team Altena
Auto tegen gevel
WIJK EN AALBURG : Een viertal vrienden besloot donderdagavond met de auto een rondje te gaan rijden. De 20-jarige bestuurder afkomstig uit Wijk en Aalburg voelde rijdende op de Markt dat de achterzijde van de auto begon te glijden waarop hij op de rem trapte. Het gevolg was dat de auto onbestuurbaar werd en tegen de gevel van het Vrijwilligerswerk gebouw te Aalburg tot stilstand kwam. Het plaatwerk en de gevel liep schade op. De bestuurder verkeerde niet onder invloed van alcoholhoudende drank.

Verlichtingscontrole
RIJSWIJK : Vandaag tussen 7.30 uur en 8.00 uur is een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Veldweg te Rijswijk. Hier hebben 13 fietsers een verbaal gekregen voor het fietsen zonder verlichting.

Team Geertruidenberg - Drimmelen Onder invloed auto
DRIMMELEN: Werd een 36 jarige inwoner uit Sprang Capelle rijdende in zijn auto aangetroffen terwijl hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en na een ademanalyse op het bureau bleek hij inderdaad teveel te hebben gedronken 380 Ugl. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden

Team Oosterhout
Dronken bestuurder rijdt schade in auto van zwager OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 27 november op vrijdag 28 november `02 werd na een telefonische melding de politiesurveillanteneenheid gestuurd naar de Kromsteven zij een beschadigde personenauto en een beschonken 20 jarige bestuurder uit Raamsdonksveer aantrof. De jongeman was met familie uitgeweest in Oosterhout waarna hij moe maar voldaan in de auto van zijn zwager mocht gaan slapen. Eenmaal in de auto is hij zonder toestemming met de auto gaan rijden. Na een botsing met een straatnaambord belandde hij in een voortuin van een woning aan de Kromsteven.

Team Gilze en Rijen
Inbraak brandweerkazerne Gilze Werd er in de nacht van donderdag 28 november op vrijdag 29 november `02 ingebroken in de Brandweerkazerne. De daders zijn met behulp van een ladder via een bovenraam de kazerne binnengekomen. Zij hadden het vooral gemunt op gereedschappen en lampen. De politie stelt een vandaag een buurtonderzoek.

Team Loon op Zand
Woninginbraak en diefstal personenauto KAATSHEUVEL: In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november 2002 is ingebroken in een woning aan de Zoom. Door een gat te boren in het kozijn aan de voorzijde van de woning kon het raam worden geopend. Uit de woning zijn een o.a. een laptop, autopapieren alsmede autosleutels meegenomen. Vanaf de oprit naast de woning werd de bij deze autosleutels passende personenauto van het merk Volvo S60 weggenomen. De politie stelt een buurtonderzoek in en rechercheert naar verdachten die mogelijk meer van soortgelijke inbraken in de regio hebben gepleegd.

Team Waalwijk
Diefstal van computers uit bedrijven WAALWIJK: In de nacht van donderdag 28 november en vrijdag 29 november `02 is bij drie bedrijven respectievelijk gevestigd aan de Energieweg, Sluisweg en Schutweg ingebroken. De dader(s) hebben een groot aantal computers uit de administratieafdelingen weggenomen.

Jongeman bekeurt ivm belediging politie WAALWIJK: Op donderdag 28 november `02 omstreeks 13.00 uur werd een 17 jarige inwoner van Waalwijk op het bureau te Waalwijk uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring in verband met het beledigen van enkele politiemensen. Toen de man te horen kreeg waarvoor hij een verklaring kon afleggen beledigde hij de aanwezige politiemensen opnieuw. Met een proces-verbaal op zak ter zake belediging is hij heengezonden.

Brand in een school
WASPIK: Op donderdag 28 november `02 omstreeks 20.00 uur is brand uitgebroken in de school aan de Prins Bernhardstraat. Uit onderzoek van politie en brandweer is gebleken dat de brand vermoedelijk is ontstaan door vuurwerk waarmee in de omgeving van een luchtgat is gespeeld. Hierdoor is er een laag plastic in de kelder van het gebouw gaan smeulen waarna er een grote rookontwikkeling is ontstaan. De brand had de brandweer snel onder controle.

Bron: Henk Ketelaar