ChristenUnie


Dr. R. Kuiper vertrekt bij WI ChristenUnie Vrijdag 29 November 2002 - 17:09

Directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie Roel Kuiper zal na zijn verblijf in de Verenigde Staten in het voorjaar van 2003 niet terugkeren. Hij is benoemd tot lector Social Work aan christelijke hogescholen in Zwolle (Gereformeerde Hogeschool), Ede (Christelijke Hogeschool), Gouda (Driestar). Tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten zal Roel Kuiper gastcolleges geven aan het Dordt College in Iowa (Zie eerder persbericht

Het lectorschap betreft een nieuwe functie in het hoger onderwijs, bedoeld om wetenschappelijke kennis toe te voegen aan de HBO-opleidingen. Als lector Social Work gaat Kuiper zich bezighouden met onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe programmas op het grensgebied van hulpverlening en samenlevingsvraagstukken. Zijn standplaats is de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle.

Roel Kuiper is acht jaar directeur geweest, eerst van het wetenschappelijk bureau van de RPF (Marnix van St. Aldegonde Stichting) en vanaf 2000 van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie (Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting). Hij heeft de afgelopen jaren een inhoudelijke bijdrage geleverd aan het samengaan van GPV en RPF in de ChristenUnie. De laatste jaren heeft hij gewerkt aan publicaties op het terrein van een christelijke samenlevings- en overheidsvisie. Op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen staat Roel Kuiper op de zesde plaats.

---