PERSBERICHT - 2002-10-28

Koploper met 70 procent van de boekingen via internet

Vacanceselect maakt verwachtingen waar

VacanceSelect Autovakanties in Alkmaar heeft dit jaar de hooggespannen verwachtingen volledig waar gemaakt, die het bedrijf begin januari, tijdens een persbijeenkomst op de Vakantiebeurs, heeft uitgesproken. De omzet groeide substantieel en inmiddels komt 70 procent van de boekingen binnen via internet.

In de reismarkt met gemiddeld maximaal 10 tot 15 procent van de boekingen via het web, is dat een succesvolle score, die VacanceSelect tot absolute koploper maakt. Dat heeft de directie bekend gemaakt.

VacanceSelect is daarmee een aanzienlijke speler in de markt geworden. Met name in de laatste twee jaren is het hard gegaan met omzetstijgingen van 40% en meer, waardoor de organisatie zich een plaats in de top vijftien van Nederlandse touroperators heeft verworven.

Tijdens een persbijeenkomst op vrijdag 29 november om 14.00 uur in het nieuwe pand van VacanceSelect, Comeniusstraat 16, 1817 MS Alkmaar zal de directie nader op deze ontwikkelingen in gaan.

Thema van de bijeenkomst is `Internet is niet meer te remmen en zal een geweldige rol gaan spelen als medium voor het boeken van vakanties'. Daarnaast worden de resultaten over het afgelopen jaar bekend gemaakt en wordt informatie gegeven over nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie en het productaanbod van VacanceSelect.

De bijeenkomst heeft een informeel karakter en zal vooral interactief zijn. Hoewel wij mede door de ervaringen van de afgelopen jaren inmiddels een grote expertise op dit gebied hebben opgebouwd, is er immers ook bij de toeristische vakpers veel kennis (en leven er veel verschillende visies) over de toekomstmogelijkheden van internet-boekingen.Aansluitend aan de persbijeenkomst wordt het nieuwe pand officieel geopend.