Ingezonden persbericht


Persbericht
Delft, 13-11-02

DUITSE AMBASSADEUR PRIJST BUDDY'S

Delft- Was het niet twee jaar geleden dat de ambassadeur van Oostenrijk fel uithaalde naar de Buddy's toen deze een protestlied tegen Jorg Haider op het repertoire hadden genomen en op de plaat dreigden te zetten? Nu trekt de groep opnieuw de aandacht van een hoge diplomaat, van niemand minder dan dr. Edmund Duckwitz, ambassadeur van de Duitse Bondsrepubliek. Het was deze ter ore gekomen dat de Buddy's een Duitstalige CD hadden opgenomen ("DIEBUDDIE VOLL COOL") en daarvoor het afgelopen seizoen regelmatig in Duitse steden optraden.

Onderwijs in Duits verzwakt
De ambassadeur is nu ruim een jaar op zijn post in Den Haag en heeft in die tijd meerdere malen zijn zorgen over het onderwijs in de Duitse taal in Nederland niet onder stoelen of banken gestoken. Wat hem opviel aan de Duitse CD van de Buddy's was dat hun uitspraak van het Duits weliswaar niet accentloos was, maar voor zulke jonge kinderen (tussen 8 en 14 jaar) toch wel bijzonder goed. Toen hij hoorde dat de groep naast hun wekelijkse zang- en dansrepetities ook een uur Duits op het rooster hadden, raakte hij geinteresseerd en over het verzoek om aan de kinderen officiele diploma's na het doorlopen van de cursus Duits uit te willen reiken behoefde hij dan ook niet lang na te denken.

Buhnendeutsch
De lessen aan de jeugdige Buddy's waren vooral gericht op de spreekvaardigheid, zodat de jongens in Duitsland de mensen konden verstaan en in de beantwoording niet hun toevlucht hoefden te nemen tot het Nederlands of het Engels. Het diploma "Auf und um die Buhne" zal door de ambassadeur op 29 november om 14.30 u. aan 14 Buddy's in zijn ambtswoning worden uitgereikt. Natuurlijk omlijsten de Buddy's dit met mummers van hun nieuwe Duitse CD.

Meer info over de groep op www.debuddys.nl en www.diebuddies.de

Ton Buitinga
915-2612462/ 06-51368460