Ingezonden persbericht

Lijden heeft voor Marina Beijk niet het laatste woord

Etappe 13 KRO De Wandeling op Marskramerpad

HILVERSUM, 20021126 -- "Joël was 8 toen hij ziek werd. Hij tekende voor ons een groot hart met de tekst 'En nog veel plezier'. Dat is voor mij als een testament dat het lijden niet het laatste woord heeft." Marina Beijk blijft optimistisch en houdt hoop en verwachting. Ondanks de gecompliceerde ziekte van Joël, nu 24, die in een tehuis woont en niets meer kan vanwege epileptische aanvallen. "Ik wil mensen laten zien dat het mogelijk is wonderen te bewerkstelligen."

Tijdens de dertiende etappe van KRO De Wandeling gaat Lucette Verboven in gesprek met Marina Beijk. Ze vertelt met liefde over haar zieke zoon. "Joël is een geweldig levenslustig kind. Ondanks zijn volledige afhankelijkheid kan hij laten zien dat het waard is om er te zijn. Maar hij zet er tegelijkertijd een vraagteken achter: als jij zo gebonden zou zijn als ik, kun je dan terugkijken op je leven en zeggen 'het is goed geweest?'. Ik hoop dat mensen zo met een ontmoeting met Joël om kunnen gaan." Marina werkt twee dagen per week in het tehuis waar Joël woont, begeleid kinderen op een basisschool die het sociaal-emotioneel moeilijk hebben en gaat met mensen in gesprek die lijden, ondermeer door ziekte. "Aan lijden hoef je niet ten onder te gaan. Ik wil medemens zijn en dat op mijn manier doorgeven aan anderen..."

KRO De Wandeling volgt over 195 kilometer het Marskramerpad van Amersfoort naar Oldenzaal. Een spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen die hun hart volgen.

KRO De Wandeling, vrijdag 29 november 16.30 uur (HH. op zondag 1 december 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.



Ingezonden persbericht