Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 29 november 2002

Nutreco neemt bedrijf voor speciaalvoer Selko B.V. over

Nutreco heeft het Nederlandse bedrijf Selko B.V. overgenomen. Selko B.V. produceert en verkoopt organische componenten voor diervoeders. Selko heeft 47 werknemers en beschikt over twee moderne productie-eenheden in Tilburg. Met de overname van Selko B.V. breidt Nutreco haar aanwezigheid uit op de internationale markten in Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten.

De acquisitie is in lijn met het streven van Nutreco om wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van premix en speciaalvoer. Het benadrukt tevens het belang van het Nutreco GreenlineTN concept, dat alternatieve oplossingen biedt voor het gebruik van antibiotica in diervoeding.

Nutreco Agri International is binnen Nutreco wereldwijd verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van premixen en speciaalvoer. De business group telt productie- en verkoopbedrijven in 25 landen en exporteert naar een groot aantal andere landen.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren 18 Business Units, met meer dan 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2001 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.835,3 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam), de Euronext 150 Index en de Next Prime Index (Euronext).

Voor meer informatie voor de pers:
De heer F.A.C. (Frank) van Ooijen, Corporate Communications Director Nutreco Holding N.V. Telefoon: 033 - 422 61 41 of 06 55 34 00 12