SSS Barneveld

11/29/2002 Dames 1 verder in bekertoernooi
Set Up SSS 1 - 3 setstanden 23 - 25, 23 - 25, 25- 18 en 22 -25

De dames van SSS moesten gisteravond in de Heijhorst in Scherpenzeel aan treden tegen Set Up en samen streden beide ploegen voor een plaats in de volgende ronde van het regiobekertoernooi. Aan het eind van de wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten gescoord, maar toch stapte de Barneveldse dames met een 3 - 1 overwinning van het veld.

In het begin van de eerste set hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht en nadat eerst Set Up een kleine voorsprong van 4 - 2 had weten te nemen, was het toch SSS dat iets minder fouten maakte dan de tegenstanders en een 12 - 9 voorsprong wist te nemen. Deze voorsprong wisten ze tot 23 - 20 vast te houden, maar hierna vocht Set Up voor elk punt en daardoor wisten ze nog tot 23 - 23 terug te komen. Verder liet SSS het echter niet komen en uiteindelijk wonnen ze deze set met 25 -23.

Ook de tweede set kende een gelijk opgaande strijd, waarbij dan de ene ploeg een punt voorsprong nam en daarna de andere ploeg, maar geen van beide slaagde er in om afstand van de ander te nemen. Tot 22- 22 bleven beide ploegen op gelijke hoogte en op deze stand kwam Rianne van der Linde in het veld voor Carolien Minnen en met haar service wist ze Set Up dermate onder druk te zetten, dat SSS een 24 22 voorsprong nam. Set Up kon hierna nog wel de service terug halen, maar de volgende ralley was voor SSS en zo wonnen zij ook deze set met 25 - 23.

Ook het begin van de derde set kende een gelijk opgaande strijd tot 14 - 12. Op de hierna volgende opslagbeurt moesten de speelsters van SSS het antwoord schuldig blijven en slaagden ze er niet in de bal goed bij de spelverdeelster te brengen, waardoor Set Up naar 18 - 12 kon uitlopen. Op deze stand kwam Carolie Minnen in het veld voor Mirjam Schoemaken, maar ook zij slaagde er niet om het tij nog te keren en uiteindelijk werd deze set gewonnen door Set Up met 25 - 18,

De dreun van het verlies van de voorgaade set dreunde nog na in het begin van de vierde set, waarin Set Up door goed serveren weg liep naar 6 - 2. Vechtend voor elk punt kwam SSS langzaam maar zeker weer dichterbij en op de stand 11 - 11 stonden beide ploegen weer gelijk. Hierna was het SSS dat de service druk opvoerde en via 15 - 11 naar 19 - 14 weg liep. Deze voorsprong gaf echter geen zekerheid, want Set Up wilde niet opgeven, terwijl aan SSS-zijde enkele foutjes werden gemaakt, waardoor Set Up met 20 - 19 voorkwam. Verder konden ze niet uitlopen en bij 22 - 22 kwam Kristel Haalboom voor SSS aan service. Hiermee wist ze Set Up dermate in de problemen te brengen, dat zij niet meer scoorden en SSS de set met 25 - 22 naar zich toe trok.

Na afloop was coach Brand van Roekel erg blij met de overwinning. "We hebben er vanavond voor moeten knokken en ik denk dat beide partijen er voor het publiek een hele leuke wedstrijd van gemaakt hebben. We hielden elkaar aardig in evenwicht, wat wel blijkt uit het feit dat beide partijen 93 punten hebben gescoord. Op het eind van de sets hielden we ons hoofd net iets koeler dan Set Up, dat onnodige fouten ging maken en daarom konden we de winst wegkapen. Een goede opsteker voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag als we om 15.30 uur in de Dynamohal in Apeldoorn moeten aantreden tegen het tweede team van Piet Zoomers/D."