LAD

Nieuws

LAD naar haios over uitvoering ORT-vergoeding

SBOH had zonder overleg de haios bericht over een aantal problemen die zij zagen bij de uitvoering van het CAO-akkoord 2002-2003. LAD/LOVAH werden pas ná de berichtgeving aan de haios uitgenodigd voor overleg.

ORT-vergoeding en meer
Op 11 november vond alsnog overleg plaats. Hierin werd voorgesteld om de invoering van de onregelmatigheidtoeslag (ORT) te verschuiven naar 1 januari 2003 (was: 1 september 2002). Ook over de hoogte van de vergoeding zijn nieuwe afspraken gemaakt.
Daarnaast werd gesproken over de inschaling naar ervaringsjaren en de invoering van een pensioenregeling voor de haios. Hierbij gaat het dan niet alleen om de aanspraken, maar ook over de betrokkenheid van de LAD als CAO-partij bij de uitvoering van de pensioenregeling.

Ledenraadpleging
De LAD licht in de brief ook de andere punten toe die tijdens het overleg zijn besproken. Daarover praten LAD/LOVAH en SBOH nog verder. Haios die niet instemmen met de uitvoering van de ORT-vergoeding, kunnen dat tot 9 december kenbaar maken. Leden vinden de brief ook in het onderdeel Circulaires van het besloten gedeelte. Vanuit dit gedeelte kunnen zij direct reageren.