Korps: Friesland, plaats: Fryslân 29-11-2002
Politieberichten 28/11 (13.00 uur) t/m 29/11 (07.00 uur)

Drachten: winkeldiefstal
Op donderdag 28 november vond er omstreeks 11.45 uur een winkeldiefstal plaats in een winkel aan de Noordkade. De bedrijfsleider van de winkel werd door een vrouw getipt dat een man cd-roms in zijn zak zou hebben gestoken. De bedrijfsleider, een 34-jarige inwoner uit Drachten, sprak de man hierop vervolgens aan en vroeg hem de cd-roms terug te geven. De verdachte weigerde dit en wist op een fiets te ontkomen. Er is een signalement van de man bekend: het betreft een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud, zeer kort haar, normaal postuur. De politie stelt verder onderzoek in.

Gorredijk: woninginbraak
Tussen donderdag 28 november 07.40 en 17.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Mouterij. Men is de woning binnengekomen door een ruitje aan de achterzijde van de woning in te slaan. De buit bestond uit een dvd-speler met bijbehorende afstandbediening en enkele sieraden. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoonster uit Gorredijk.

Drachten: woninginbraak
Tussen donderdagavond 19.10 en 19.20 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden in een woning aan de Bloemkamp. Men kwam binnen via de niet afgesloten achterdeur en nam een handtas weg. In de tas zat een rijbewijs, id-kaart, make-up en sigaretten. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoonster uit Drachten.

Leeuwarden: inbraak tuinhuisje
Er is tussen donderdag 13.00 en 15.00 uur ingebroken in een tuinhuisje aan de Albert Schweitzerstraat. Men heeft het slot van het tuinhuisje verbroken. De buit bestond uit gereedschap (zaagmachine, dopsleutelset, boormachine, tuingereedschap) en een fiets. Aangifte werd gedaan door een 42-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Drachten: vernielingen
Donderdagavond heeft de politie een 33-jarige inwoner en een 21-jarige inwoonster uit Drachten aangehouden aan de Tine Talmanstraat. De twee die onder invloed van alcohol waren, waren aan het ruziën en zaken aan het vernielen. De man had reeds een fiets en een scooter vernield. De vrouw trapte in het bijzijn van de politie nog tegen een geparkeerde auto aan. Beide personen zijn door de politie voor vernieling aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Goenga: rijden onder invloed
Een 20-jarige inwoner uit Sneek is vrijdagmorgen omstreeks 02.35 uur met zijn auto in een sloot geraakt naast de Hege Wier. De man was reeds zelf uit zijn auto gekomen. De politie heeft de man een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was, hij blies 525 ug/l. Hiermee kreeg hij een rijverbod van vijf uren. De zaak wordt via Kort-Om afgehandeld.

Sneek: lastige man
De politie heeft op vrijdagmorgen om 03.00 uur een 38-jarige man uit Sneek aan de Kleine Kerkstraat aangehouden. De man was vervelend en de politie sommeerde hem tot drie keer toe weg te gaan. De man gaf hieraan geen gevolg, hierop is hij door de politie meegenomen naar het bureau en ingesloten. In het politiebureau beledigde en bedreigde hij de politie.

Leeuwarden: vechtpartijtje
Op vrijdagmorgen om 03.00 uur heeft er een vechtpartijtje plaatsgevonden aan de Nieuwestad. Een 24-jarige inwoner uit Kootstertille bevond zich in een uitgaansgelegenheid, hij gedroeg zich vervelend. Daarop is hij door de portiers eruit gezet, hierbij ontstond een vechtpartijtje. De 24-jarige man raakte hierbij gewond aan zijn duim en is met de ambulance naar het MCL Zuid overgebracht.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272