Gemeente Sneek


Onderwijs Welzijn bezoekt Profiel

COMMISSIE ONDERWIJS WELZIJN
OP BEZOEK BIJ PROFIEL

De raadscommissie onderwijs en welzijn legde
maandag opnieuw een werkbezoek af. Dit past in haar streven meer voeding te krijgen uit de samenleving als het gaat om het vormgeven van het gemeentelijk beleid.

Dit keer was de Welzijnsstichting Profiel aan de beurt. Het werkbezoek startte bij Villa Kakelbont, waar kennis werd gemaakt met de praktijk van de kinderopvang. De leden waren onder de indruk van de professionele opzet en het enthousiasme van het personeel. Uiteraard kwam ook de wachtlijst problematiek aan de orde. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de Poort. Hier werd informatie gegeven over de nieuwe aanpak van het ouderenwerk en een rondgang door het gebouw gemaakt. Het grote aantal vrijwilligers dat in Sneek deelneemt aan het ouderenwerk vormde daarbij een opvallend gegeven. Na peuters/kleuters en ouderen was het de beurt aan de jongerenwerkers die in het Bolwerk hun activiteiten presenteerden. Tijdens de maaltijd in het eetcafé werd informatie gegeven over het brede scala van activiteiten van de Stichting. Daarbij kwam ook de vraaggerichte bedrijfsvoering aan de orde. Tenslotte werd nog een uiteenzetting gegeven over de toekomstige organisatie ontwikkeling van de Stichting. De noodzaak van schaalvergroting zal ook aan Profiel niet voorbij gaan.

De stichting zal deel gaan uitmaken van een holding maar de opzet voorziet er in dat de binding met de plaatselijke samenleving in stand blijft. De stichting blijft in Sneek gevestigd. De commissie kan terug zien op een geslaagd werkbezoek en is zeker van plan hiermee door te gaan.