Gemeente Rotterdam

Meer toezicht bij twee supermarkten

(28-11) De dienst Stadstoezicht zet per direct extra medewerkers in voor toezicht en veiligheid in de omgeving van twee supermarkten van Super de Boer/C1000 in Kralingen-Crooswijk en aan de Spinozaweg (IJsselmonde). De politie staat via een portofoon in direct contact met de medewerkers van Stadstoezicht. Ook wordt een particuliere beveiligingsmedewerker ingezet.

Dit is de uitkomst van het spoedoverleg dat de wethouders De Faria (o.m. Veiligheid) en Van Sluis (o.m. Economische ontwikkeling) gisteren hebben gevoerd met leden van het dagelijks bestuur van deelgemeenten IJsselmonde en Kralingen-Crooswijk. Aanleiding voor het spoedoverleg is de ernst van de situatie rond de twee supermarkten

Kralingen-Crooswijk

De onveilige situatie rond de buurtsuper in Karlingen-Crooswijk heeft geleid tot onmiddellijke sluiting van de supermarkt. Met de keten Super de Boer is overleg over een doorstart van het winkelbedrijf. De maatregelen met twee extra medewerkers van Stadstoezicht en politie zijn bedoeld voor handhaving van de veiligheid in de omgeving van het gesloten winkelpand. Met burgemeester Opstelten is afgesproken dat er overleg komt met de bewoners en dat de politie een plan van aanpak opstelt waarmee de veiligheid terugkeert in de directe omgeving van het winkelbedrijf.

Spinozaweg

Voor de vestiging aan de Spinozaweg in de deelgemeente IJsselmonde zet de dienst Stadstoezicht vier medewerkers extra in die van 14.00 uur 21.00 uur voor toezicht en veiligheid zorgen. Concreet betekent dit dat telkens twee medewerkers zichtbaar aanwezig zijn. Ook hier is de samenwerking met de politie en de inzet van een extra particuliere beveiligingsmedewerker onderdeel van de actie. Deze maatregelen voor de korte termijn moeten ervoor zorgen dat de veiligheid snel terugkeert rond de supermarkten. De deelgemeente onderzoekt de veiligheidssituatie rondom de supermarkt. Dit onderzoek wordt eind januari 2003 afgerond, waarna op basis van de uitkomsten structurele maatregelen volgen.

Vanmiddag gaan deze acties in aanwezigheid van wethouders Van Sluis en mevrouw De Faria van start. De spoedbrief van een van de betrokken ondernemers is in het driehoeksoverleg tussen gemeente, politie en justitie besproken. De politie stelt een gericht actie-programma Veiligheid op dat in het eerstvolgende driehoeksoverleg aan de orde komt.