Nieuw-Vlaamse Alliantie


Van aanpassing Zaventemakkoord is geen sprake! (29/11/02)

Alle grote verklaringen van Vlaamse politici de afgelopen weken ten spijt, heeft het overlegcomité van vandaag geen structurele oplossing voorgesteld voor de onaanvaardbare geluidshinder voor de Vlaams-Brabantse gemeenten in de N-rand van Brussel.

Nochtans hadden Verhofstadt en Dewael het dossier naar zich toegetrokken nadat de groene ministers Durant en Dua er samen een potje hadden van gemaakt.

Vlamingen uit de Vlaamse regering (Dewael, Stevaert, Dua en Van Grembergen), de federale regering (Vandenbroucke, Daems en Aelvoet) en de Brusselse regering (Chabert) laten zich weerom rollen. De Brusselse Minister-President De Donnéa heeft immers gesteld dat het akkoord van 16/7/2002 niet kan worden teruggeschroefd ten nadele van de Brusselaars.

Minister Durant krijgt bevestiging van het akkoord van 16/7/2002 voor wat de uitvoering van de huidige fase betreft ; doekjes voor het bloeden worden gezocht in bijkomende metingen, experten en zelfs een Nederlandstalige ombudsman. De federale ombudsman Touwaide heeft zich immers verbrand nadat hij zijn onafhankelijkheid te grabbel heeft gegooid door het akkoord onvoorwaardelijk te steunen.

Bijkomende metingen zijn overbodig. Als duizenden klachten van gewone mensen, die wonen, werken en trachten te slapen in Vlaamse gemeenten ten Noorden van Brussel niet overtuigend genoeg zijn, zal de rest er ook niets meer toe doen!

De meest lawaaierige toestellen van DHL zouden eerst verdwijnen op
1/1/2003, nu stelt de beslissing van het overlegcomité 15/3/2002 voor. Het KB om de vliegtuigen met hushkit te verbieden vanaf 1/7/2003 wordt aangevochten door de Europese Commissie.

De N-VA vindt deze beslissing van het overlegcomité dan ook onaanvaardbaar.

Maandag a.s. om 15u zal kamerlid Frieda Brepoels de Eerste Minister interpelleren over deze onhoudbare situatie op het vlak van geluidshinder.

De N-VA zal nooit aanvaarden dat de nachtrust van meer dan 10.000 Vlamingen in de weegschaal wordt gegooid van een politieke discussie waar de Franstalige bourgeoisie van Brussel weer het pleit dreigt te winnen van het algemeen Vlaams belang.

Auteur:
Kamerfractie
Frieda Brepoels, volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02 /217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be


---