Ingezonden persbericht

Jonge Democraten : Pat Cox gaat boekje te buiten.

De Jonge Democraten zijn fel tegen het afraden van het Europees referendum door Pat Cox. De Jonge Democraten willen een referendum over de uitbreiding van Europa. Uiteindelijk zijn het toch de Europese burgers die samen een groot europa moeten vormen. Het is dus uitermate verstandig het volk te raadplegen, niet alleen in Nederland maar in de hele Europese Unie.

De Jonge Democraten betreuren het dat Pat Cox de ideologie van de Europese Liberale Democraten (ELDR) verkwanselt en zich regentesk gedraagt nu hij voorzitter van het Europees Parlement is. "Pat cox heeft zelf campagne gevoerd voor het Ierse referendum over de uitbreiding van de EU. Zich nu uitspreken tegen een Nederlands referendum over diezelfde uitbreiding is dus belachelijk" aldus Daniëlle Paulssen voorzitter van de JD.

De Jonge Democraten zijn voor de uitbreiding van de Unie. Maar vinden dat er een publiek debat gevoerd moet kunnen worden waarna de Nederlanders zich kunnen uitspreken voor uitbreiding van de Europese Unie. Daarbij is het aan de Nederlandse regering en het parlement om te beslissen het referendum uit te schrijven. en niet aan Pat Cox.

Voor meer informatie :

komala Dubois.
bestuurslid Pers
06 47138637

Daniëlle Paulssen
Landelijk Voorzitter Jonge Democraten.
06 47902863

Jonge Democraten
Postbus 660
2501 CR Den Haag
www.Jongedemocraten.nl