Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Utrecht, 29 november 2002

Leefwijzer wordt life-style internetsite van en door mensen met een handicap of chronische ziekte

Leefwijzer, de internetsite van en voor mensen met een handicap of chronische ziekte, is vernieuwd. De site van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) wordt op dinsdag 3 december, Disability Day, op ludieke wijze gelanceerd in de Jaarbeurs in Utrecht. De lifestyle-achtige Leefwijzer is een interactieve site met veel informatie, nieuws en ervaringen van mensen met een handicap of chronische ziekte. Variërend van onderwerpen over liefde & seks, tot wonen en school.

Op www.Leefwijzer.nl lees je bijvoorbeeld hoe je met een rolstoel op vakantie naar Egypte kunt. Waar je (aangepaste) rijlessen kunt volgen. En wat Veroni, die dag-en-nacht op bed ligt, heeft moeten overwinnen voor ze de studie Culturele Antropologie aan de Universiteit in Nijmegen kon gaan volgen. Ook is de website dé plek om iemand te ontmoeten, een scootmobiel in de verkoop te doen, of via het forum te praten over vrijen met beperkingen. Elke week kan de internetgebruiker reageren op een actuele stelling.

De inhoud en de vormgeving van Leefwijzer zijn geheel vernieuwd. En geheel toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Drie jaar geleden was Leefwijzer één van de eerste internetsites voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Inmiddels is er zoveel informatie op het internet beschikbaar, dat het tijd wordt om een nieuwe richting te kiezen. De informatie op de nieuwe Leefwijzer wordt 'warmer' gepresenteerd. Dat wil zeggen: meer vanuit de ervaring van mensen met een handicap of chronische ziekte zelf. Deze ervaringskennis betreft alle levensterreinen. Alleen sluit de lifestyle-achtige vormgeving daar nu beter op aan. De nieuwe Leefwijzer is een on-line magazine met ervaringsverhalen, nieuws, links naar betrouwbare sites en nieuwe vaste rubrieken.
---