Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-11-2002 3e persbericht 29 november 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Agenten bevrijden vrouw
Twee agenten zagen vrijdagmiddag rond 14.30 uur op de Dr. Schaepmanlaan kans om een 82-jarige vrouw uit Eindhoven te bevrijden uit de handen van een haar onbekende man. Ter plaatse werd een 32-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden.

Het slachtoffer was alleen in de woning toen plotseling werd aangebeld. De vrouw zag een onbekende man staan. Zij vertrouwde het niet en deed de deur niet open. Hierop heeft de onbekende aan de achterkant van de woning een raam vernield en vervolgens de voordeur van het pand, waardoor hij de woning is binnengedrongen. Hij liep op de vrouw af en vroeg om drank. Het slachtoffer zag echter kans om te ontsnappen. Zij rende naar de buren om hulp te halen. Toen zij samen met de buren terugliep en op de oprit van de woning aankwam, werd zij door de onbekende vastgegrepen. Juist op dat moment kwamen twee agenten aan die meteen handelden toen bleek dat de man de vrouw niet los wenste te laten. Zij maakten gebruik van de pepperspray. Hierop greep de verdachte naar zijn ogen en viel hij met het slachtoffer op de grond. Op dat moment zagen de agenten, inmiddels geassisteerd door twee agenten in burger, kans om de vrouw uit de handen van de man te bevrijden. De verdachte is vervolgens onder hevig verzet aangehouden. Hij is ingesloten in een cel op het politiebureau voor verder onderzoek. De man maakte een verwarde indruk. Het hulpverleningstraject zal voor hem ingeschakeld worden. De vrouw liep geen uiterlijke verwondingen op. Voor haar en haar familie en voor omstanders, die getuigen waren van het gebeuren, is direct slachtofferhulp ingeschakeld.

Eindhoven: Verdachte van poging diefstal fiets aangehouden Op de Dommelstraat is vrijdag rond 16.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een slot van een fiets aan de Dommelstraat. Beveiligingsmedewerkers zagen dit, hielden de verdachte aan en droegen hem over aan de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bestelauto gestolen
Vanaf de Zuiddijk is tussen donderdag 6.30 uur en vrijdag 7.00 uur een witte Mitsubishi L300 met het kenteken VD-TS-76 gestolen.

Helmond: Betrapt zonder rijbewijs
Op het Noordende is vrijdag rond 17.15 uur een 32-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Tijdens een controle werd de verdachte man achter het stuur van een auto betrapt terwijl hij niet in het bezit was een geldig rijbewijs. Dit was namelijk eerder dit jaar ingevorderd. De auto van de man werd in beslag genomen. Na verhoor op het politiebureau is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bestuurder bromfiets aangehouden
Op de Schelvisstraat is vrijdag rond 17.00 uur een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden. De politie zag de jongen op de kruising Brasemlaan Heeklaan een bromfiets besturen zonder een helm te dragen. Ook zijn 14-jarige bijrijder droeg geen helm. Toen het tweetal de politie zag probeerden ze zich uit de voeten te maken. Dit politie kon hen echter te pakken krijgen. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets op 18 november was weggenomen vanaf het Stationsplein in Deurne. De 15-jarige bestuurder van de bromfiets is de cel ingegaan voor verder onderzoek. De bijrijder heeft een proces-verbaal gekregen en is naar huis gestuurd.

Deurne: Snelheidscontroles
Op de Heitrak is vrijdag tussen 10.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 8 van de 154 gecontroleerde voertuigen reed te hard. De hoogst gemeten snelheid is 120 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

Ook op de Langstraat zijn vrijdag tussen 13.15 en 16.35 uur 2711 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 118 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 122 km/u`.

Nuenen: Jongen overleden
De 16-jarige T.H. Alfrink uit Nuenen, die donderdagmiddag betrokken was bij een aanrijding op de Europalaan ter hoogte van de Dubbestraat, is in het ziekenhuis aan de gevolgen van het ongeluk overleden. Het ongeluk gebeurde donderdag toen een 35-jarige automobilist uit Nuenen vanaf Eindhoven naar Nuenen reed en op de kruising de overstekende 16-jarige bromfietser schepte.

Oirschot: Oneerbare voorstellen
Op de Steenakkerstraat is vrijdag rond 15.40 uur een 57-jarige man uit Oirschot aangehouden. De verdachte sprak daar vier kinderen van 13 en 14 jaar aan en deed hen oneerbare voorstellen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.